Speltips inför AFC Eskilstuna – Degerfors 30/4: Formstarkt möter formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 28 april 2018

Med närmast identiska upptakter på Superettan anno 2018 är det som AFC Eskilstuna och Degerfors möter varandra på Tunavallen under Valborgsmässoafton. Här tar ni del av alla odds, förutsättningarna – och ett speltips.

Degerfors har varit och härjat i Superettan under flera års tid nu, ofta som ett klassiskt mittenlag: en bra bit borta från toppen, liksom botten. Det är också lite vartåt det lutar även det här spelåret, även om det känns som att det övre skiktet ska vara närmare än det undre. Spelarmaterialet – av blandad kvalité och karaktär. Rätt stabilt.

Säsongen inleddes med ett 2-2-kryss när Öster besöktes av Degerfors, för att sedan förlora mot Halmstad och nu stå stärkta med två vinster; över Gefle och Landskrona. Det pekar onekligen uppåt.

Resultatmässigt har AFC Eskilstuna varit närmast identiska med motståndarna: kryss, förlust och sedermera dubbla vinster. De senare har kommit över Värnamo och framförallt Helsingborg, som besöktes och värjdes undan med två mål mot noll. Det var ett styrkebesked modellen större.

Att AFC, som trillade ur Allsvenskan förra året, är en kandidat för uppflyttning råder det inte minsta tvekan om. Konkurrensen är dock stenhård i Superettan, så tufft kommer det bli. Laget slår lite ur underläge, är känslan.

Degerfors har målat i samtliga matcher

AFC har två raka vinster och 6-0 i målskillnad på dessa. Det är imponerande hur väl de stått upp, hur snabbt de hämtat andan efter en sämre seriestart.

Men titta också åt andra hållet, på Degerfors. De har också visat klassen de två senaste veckorna, vunnit två på raken, och kommer till Tunavallen med en bra känsla. Laget har faktiskt inte misslyckats med att måla i en enda match hittills och verkar alltså fått bra snurr på det offensiva maskineriet.

Gott självförtroende åt båda håll. Två formstarka lag. Ett, just nu, offensivt vasst bortalag. Gillar målmöjligheterna här – och det starkt.

1,83 gånger pengarna för att det ska målas åt båda håll köper vi direkt och värde ska finnas 10-13 punkter neråt. Bethard med oddset.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kr – unik bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 15:00, måndag 30/4
TV:  cmoresport logo cmorelive logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.