Speltips inför AFC Eskilstuna – GAIS 3/9: Helt missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 3 september 2018

Veckans öppnas med fotboll från Superettan, där det är toppen mot… mitten.  AFC Eskilstuna och GAIS ska fäktas om tre färska pinnar på Tunavallen, varifrån spelfokus hamnar på målmarknaden.

Annons:

Upp, ner och – upp? AFC Eskilstuna hoppas kliva upp i Allsvenskan på nytt, från att ha varit närmast borträknade för en potentiell toppstrid i Superettan på förhand. Detta efter en stor spelarflykt i samband med degraderingen.

Men som de motbevisat tvivlarna… Laget parkerar på tabellens tredjeplats, den som leder till kval, och har framförallt visats vara extremt svåra att handskas med, läs: slå. Så lite som två av årets 20 matcher har torskats, men orsaken till att Falkenberg och Helsingborg i topp kunnat rycka ifrån lite smått är alla kryssen; åtta till antalet.

GAIS huserar i seriens bekväma mittenskikt och kan i princip helt och hållet räknas bort från topp- liksom bottenstriden. Niondeplatsen innehas och det blir mest sannolikt bara att spela om enskilda platser uppåt och nedåt.

Lite positivare känslor har det emellertid varit i GAIS under veckan. Förra veckans derby mot Örgryte vann de med klara 3-1 – en match de visade prov på effektivitet i båda de sista tredjedelarna och som bröt en vinstfri svit om fyra matcher.

Nio insläppta på 20 matcher

Nio mål. Det är vad AFC Eskilstuna släppt in på alla 20 matcher – exempelvis färre än antalet vinster, tio, samt färre än hälften av vad laget mest näst flest har i samma kolumn. Det är häpnadsväckande statistik.

Defensivt är AFC i särklass starkast i hela Superettan och man tar hellre det säkra före det osäkra. Imponerande organisation i spelet. Det som är värt att värdera in som en motvikt är att det blivit minst mål av alla konkurrenter i topp nio. Hela 16 av matcherna har klivit under 2,5-målslinan.

Med en så uppenbar balans åt ena hållet, är det mycket som pekar åt att en tillknäppt är att vänta oss. GAIS kommer såklart inte, som bortalag, mot ett topplag, kliva på alltför hårt framåt. Dessutom har tre av deras fyra senaste matcher innehållit max två mål.

Spelbolagen ser det nästan som fifty-fifty huruvida den klassiska mållinan ska klivas över eller under. Det är inte annat än missvisande.

Under 2,5 mål spelas alltså till 1,82x hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds:  1,82(Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 3/9
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.