Speltips inför AFC Eskilstuna – Kalmar 15/7: Ångestdrypande jumbomöte

Spelbloggare Publicerat: 13 juli 2017

AFC Eskilstuna och Kalmar ställs mot varandra i ett ångestdrypande allsvenskt jumbomöte på Tunavallen, varifrån vi håller ena parten som rätt klar favorit och investerar i de värdesiffror som ställs ut.

Lördagen bjuder på tre allsvenska matcher, varav hela bottenkvartetten är inblandade i två av dessa. Ångesten är självklart påtaglig inför matcherna och här har vi de som situationen är allra värst för; jumbon och nästjumbon. AFC Eskilstuna och Kalmar FF.

När nästan halva serien är avverkad har AFC Eskilstuna ännu inte vunnit en enda match och endast inkasserat fyra pinnar på de 14 spelade matcherna – men tack vare flera bottenkonkurrenters nära på lika stora svårigheter att vinna fotbollsmatcher lever möjligheten för förlängt kontrakt alltjämt.

Hemmalaget har nämligen bara fyra poäng upp till just nästjumbon Kalmar, liksom kvalplatsplacerade Halmstad. Upp från dem är avståndet på tre pinnar, med andra ord till säker mark. Galet tätt! Eftersom det vankas dubbelmöten nu när serien vänder, är vi vid det absolut viktigaste skedet av spelåret.

De får förtroendet

Bättre möjlighet får AFC Eskilstuna inte att faktiskt väcka överlevnadshoppet på allvar – och vi ställer oss inte alls främmande att de lyckas med det.

Spelbolagen presenterar AFC som mycket knappa favoriter och vi menar att de borde vara större sådana fastän de, som nämnt, inte förmått att vinna en enda match i årets seriespel.

Under den nytillträdde tränaren Michael Jolley har det sett markant bättre ut för AFC, som under hans regi varit nära att knipa poäng i bortamatcherna mot Malmö FF, 2-3, och Sirius, 0-1. Fortsatt på förlustspåret – men känslan är att det kan vända snart. Sett klart bättre ut.

Kalmar är fortsatt iskalla och får ses som den perfekta motståndaren för AFC, för att kunna bryta den här mardrömssviten. Smålänningarna har knappt lyckats med någonting på sistone och mycket bättre har det inte sett ut under nygamla Nanne Bergstrand.

Direkt i omstarten blev det en 1-4-förlust mot Djurgården och därefter en 0-1-dito när AIK togs emot. Inte mycket som tyder på att det ska vända…

AFC Eskilstuna +0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,93 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 15/7
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: