Speltips inför AFC Wimbledon – Peterborough United 12/11: Målen investeras i

Spelbloggare Publicerat: 12 november 2017

Den offensiva impotensen är ett stort problem för AFC Wimbledon och detta tror vi kommer prägla deras hemmamatch mot Peterborough United i den engelska tredjedivisionen, League One.

Det är inte den hetaste av dagar gällande utbud på fotbollsfronten, men vi har tagit grävskopan neråt i divisionerna och hittat ett speltips vi tror kommer stå stärkt i League Ones enda söndagsmatch, med avspark 15:30.

Peterborough United, tippade runt i mittenskiktet av tabellen, har fått en bra start på spelåret och är inför matchen, när flera konkurrenter ovanför har två matcher fler spelade, placerade nia i tabellen, så lite som två pinnar borta från kvalplatserna som ska leda uppåt i seriesystemet. 24 poäng på 15 matcher är facit.

Värre är situationen för dagens värdskap, AFC Wimbledon. De är illa ute, till och med på de platser som leder neråt i seriesystemet, som tredjejumbo. Ska man riskera att trilla ur serien? Spontant är känslan att det borde finnas en radda lag av sämre klass, trots allt.

Inför matchen ser det ut som att AFC kommer sakna Kwesi Appiah och Lyle Taylor. Gästerna har Junior Morais out.

Minst mål i hela serien

AFC Wimbledon har det mindre smickrande facit i att de stått för minst antal mål i hela serien, också med marginal; nio stycken på 16 matcher. Den offensiva impotensen, som nämnt, tror vi kommer sätta prägel på den här matchen – när de är på hemmaplan och ska försöka sätta ton.

Mer fart och fläkt har det varit i Peterboroughs matcher, även om deras statistik knappast sticker ut.

Defensivt har Wimbledon faktiskt inte varit helt oävna och de blir sällan helt utrullade. Generellt är anfallarna helt iskalla och då kanske det hade suttit på sin plats att ha en spelare som Kwesi Appiah tillgänglig.

Enbart en av de 11 senaste hemmamatcherna i League One, fjolåret också inräknat, har klivit över 2,5-målslinan för AFC Wimbledon. Gästerna har tre av de fem senaste under samma lina på bortaplan.

Under 2,5 mål är värt att testa till 2,05x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 15:30, söndag 12/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: