Speltips inför AIK – Djurgården 15/4: Derbyspöket bortskrämt – vad händer nu?

Spelbloggare Publicerat: 15 april 2018

Det är försvinnande få faktorer som talar för mål inför det andra Stockholmsderbyt på kort tid mellan ärkerivalerna AIK och Djurgården. På plats med ett underspel här, månne?

Ärkerivaler. Två titelaspiranter. Båda på fyra pinnar efter två allsvenska matcher.

Det här kan bli storartat…

Och som ännu ett sätt att öka tempen – för mindre än en månad sedan skrämde Djurgården bort det så omsnackade derbyspöket när de skickade ut just AIK ur Svenska Cupens semifinal. Då vann de med 2-0 på Friends Arena i Solna, var även den här matchen ska utspelas.

Orosmolnet för Blåränderna är nu istället den match de kommer från – 1-1-krysset hemma mot Trelleborg. Där fick de inte ut alls mycket, även om matchen kanske borde ha vunnits sett till antalet skapade kontra tillsläppta målchanser, och den positiva känslan från 1-0-vinsten borta över Östersund i premiären är därmed mattad.

AIK har inlett Allsvenskan, baserat på resultat, identiskt med motståndarna – en premiärvinst, 2-0 över Dalkurd, och plockade nu senast 1-1 när mästarna Malmö FF besöktes. Matchen mot MFF var väl utförd – faktiskt ända fram tills skåningarna fick en man utvisad cirka kvarten in i den andra halvleken.

Offensiva frågetecken

Så, vad har vi här – punkt för punkt?
Ett derby.
Två toppkonkurrenter.
Ett defensivt starkt AIK, med smått avtrubbad udd.
Ett DIF som varit extremt solida bakåt, men har frågetecken på de offensiva positionerna.

Bakar vi ihop allt det, rentav stinker det inte målsnålt? Dessutom har alla de tre senaste inbördes mötena, inklusive när DIF vann med 2-0 i cupsemifinalen, klivit under den klassiska 2,5-målslinan.

Mål tror vi inte på, som ni förstår – och så heller inte oddssättarna, som inlett proceduren att slasha ner underspelen på målmarknaderna. Det kan mycket väl fortsätta likadant och värdet kan snart vara borta.

1,67 gånger såsen för under 2,5 mål kan vi dock fortfarande köpa och det erbjuder William Hill. Spelvärde, ja, runt åtta-tio punkter neråt?

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 15/4
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: