Speltips inför AIK – Elfsborg 12/8: Strax under dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 11 augusti 2018

Serieledande AIK fortsätter arbeta hårt för att hålla toppkonkurrenterna på avstånd och när de tar emot ett iskallt Elfsborg i slutet av veckan hamnar målen i spelfokus…

Annons:

Toppen… mot botten?!

Det är faktiskt fortfarande så att Elfsborgs allsvenska kontrakt är i fara och det är ett praktfiasko utan motstycke. Tveksamheterna fanns förvisso redan inför året, men att situationen skulle bli såhär pass pressad är en helt annan femma.

Mer bestämt: till kvalplatsen och Brommapojkarna är avståndet på blott en trea. Däremellan hittas Sirius.

Värsta av allt är det rena mardrömsschema som väntar framöver: här AIK, innan Norrköping och Djurgården. Långtifrån otänkbart att det blir noll i den trion av matcher, när de kommer till matchen med tre raka förluster samt fyra raka utan mål framåt. När inte ens offensiven snurrar på, vilken är IFE:s kortess, har de inte mycket att erbjuda.

AIK har inte spelat på tio dagar, sedan uttåget ur Europa League-kvalet. Siffrorna över dubbla möten med danska Nordsjälland skrevs 0-2 och det är såklart underkänt. Om man ska se det ut positiv synvinkel, har de nu enbart den allsvenska titelstriden att fokusera på framöver.

Platsen som herre på täppan är fortsatt intakt, nu efter fyra vunna efter varandra, men lokalrivalen Hammarby är enbart tre mål i målskillnadskolumnen hack i häl och där bakom finns potentiella uppstickare i Östersund, Djurgården och Malmö FF. Gäller att behålla fokus ända in i kaklet.

Fyra raka utan mål framåt

Den uddlöshet som Elfsborg visat upp de senaste veckorna är på alla sätt och vis uppseendeväckande samt oroväckande. De har inte nätat på fyra matcher i följd och förlorat tre av dessa. Alla har också klivit under 2,5-målslinan – en lina vi kikar närmare på här.

AIK har släppt in klart minst mål i Allsvenskan; enbart 11 på 16 matcher – är alltid stabila och släpper till försvinnande lite. Förlustnollan är även den intakt, vilket visar på den oerhörda stabiliteten.

Ibland kan den defensiva approachen, i relativa mått, som ett topplag, vara på bekostnad av offensiven. Där lever man mycket på det individuella. Anmärk väl att 12 av årets 16 matcher innehållit max två mål.

Ser vi till dubbelmötet mot Nordsjälland i EL-kvalet, var det just den offensiva impotensen som blev AIK:s fall. Vissa frågetecken där.

Målsnålt mellan ett defensivt skickligt AIK och ett, just nu, helt uddlöst Elfsborg – varför inte?

Under 2,5 mål tas till strax under dubbla insatsen hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:30, söndag 12/8
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.