Speltips inför AIK – GIF Sundsvall 4/11: Titeln kammas hem

Spelbloggare Publicerat: 4 november 2018

Nu kan den säkras, Lennart Johanssons pokal – och vi känner oss relativt säkra på att AIK lyckas med detta när de tar emot GIF Sundsvall på Friends Arena i Solna. Vinner bekvämt och med stil?

Annons:

28 matcher. 18 vunna, nio kryss och blott en förlust. Det råder inte minsta tvekan om att AIK är förtjänta av denna SM-titel som skulle kunna säkras under kvällen. Två matcher återstår, denna och mot sedermera mot Kalmar, och tabelltvåan IFK Norrköping är fyra pinnar bakom. Närmast klappat och klart, med andra ord.

Veckans vinst över Östersund, på bortaplan och med en man mindre på planen från minut tre, var kanske den mest talande för årets AIK. Enorm styrka. En stabilitet utöver det vanliga. Toppklass från målvakts- till anfallsposterna.

Även matcher där spelet varit lite sisådär, lyckas de ofta lösa starka resultat. Ett praktexempel på detta var när Sebastian Larsson smällde in 1-1 i den absolut sista sekunden mot Malmö FF innan vinsten senast.

GIF Sundsvall är årets kanske främsta utropstecken i Allsvenskan. De spelar en modern fotboll, trillar boll på ett utmärkt sätt och har säkrat en plats på den övre halvan av serien. Men hur blir det med att hitta tändvätskan under slutspurten? Två av de tre senaste matcherna är förlorade och sist var det med 2-3 hemma mot Hammarby.

Guldet säkras!

All heder och respekt till ”Giffarna”. De är allt annat än en lättviktare i den allsvenska sfären och har ett mycket spännande projekt i rullning. Risken är emellertid att de köps sönder av större pjäser till kommande säsong och en av de spelare med blickarna på sig är David Batanero. Seriens kanske bästa fötter?

Här har vi, trots allt, svårt att se Sundsvall lösa någonting av värde. Mot Hammarby var de inledande 50-55 minuterna under all kritik. Innan det må det ha blivit en 2-1-vinst över Blåvitt, men för tillfället säger det försvinnande lite och den matchen följde upp en 0-2-torsk när Elfsborg besöktes.

Vid händelse av en trea skulle AIK säkra SM-guldet. Friends Arena kommer koka. En kryssvit om tre matcher bröts via en mycket moralstärkande trea över ÖFK under torsdagen. Nu – sista rycket…

AIK -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med två mål eller fler – plockas till 1,90x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 4/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.