Speltips inför AIK – IFK Norrköping 16/7: Offensiv impotens

Spelbloggare Publicerat: 16 juli 2017

Ett skållhett allsvenskt toppmöte väntar på Nationalarenan i Solna, där tabellfyran AIK och tvåan IFK Norrköping ska mäta krafterna. Det är fokus på den fysiska statusen och viss offensiv impotens, varpå ett målspel testas.

Det tajtas till oerhört på den övre tabellhalvan av Allsvenskan, i kampen om Europabiljetterna framförallt men i och med serieledande Malmö FF:s tapp mot Sirius kan också titelstriden fås lite liv i.

Skillnaden mellan dessa parter är på två pinnar, där IFK är överst, men de har också en match mer spelad än AIK. En hemmavinst skulle därmed innebära fördel solnaiterna i tabellen.

Gemensamt, förutom att det är tätt i tabellen, har lagen att de kommer från Europa League-kvalspel i veckan. AIK spelade oavgjort och mållöst borta mot bosniska Željezničar i det första mötet av två i den andra kvalrundan medan IFK Norrköping vann över litauiska Trakai med uddamålet, 2-1, på hemmaplan.

Rotation kommer till följd av det tajta spelschemat vara ett onödigt ont åt båda håll, som det brukar bli när Europaspel ska kombineras med Allsvenskan. Vilket lag har mest kräm kvar?

Målsnålt på nytt

Den offensiva impotensen hos AIK är alltid i fokus och det stora problemet. Snittet om ett mål framåt per match som tabellfyra är uppseendeväckande statistik och 1-0-vinster har varit ett återkommande tema. 0-0-matcher likaså.

Försvarsspelet är, som ni förstår, alldeles utmärkt. Galet imponerande med alla dessa hållna nollor och på sättet man helt klarar av att döda matcher som man leder.

Runt IFK Norrköping är det alltid mer fart och fläkt. Målfesterna brukar radas upp, men på sistone har anfallsspelet faktiskt fått en rejäl törn. Oerhört ineffektivt mot både Trakai, 2-1, och Elfsborg, 1-3. Defensiven må fortsatt vara svajig, men så uddlösa som AIK är borde målen ändå vara en bit borta.

Addera på detta trötta ben som ett symptom på det täta spelschemat. Som bäddat för ett sömnpiller till match?

Under 2,5 mål spelas till 1,88 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 17/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: