Speltips inför AIK – IFK Norrköping 26/5: Skållhett toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 26 maj 2018

Hur laddar man upp inför kvällens Champions League bäst? Med allsvensk fotboll, såklart! Det vankas toppmöte mellan AIK och IFK Norrköping på Nationalarenan, varifrån solnaiternas chanser kanske är smått överdrivna.

Nummer två mot nummer tre i Allsvenskan. Här blir det att åka av! En match av fantastiskt stor betydelse, likväl en match som kan med största säkerhet att bli mycket sevärd.

Både AIK och IFK är i nöd – nåja: behov – av att pinnarna trillar in på kontot när serieledande Hammarby står så starkt och hittas en bit före i tabellen. Matchen kommer således, oavsett utfall, ha en stark inverkan på hur den allsvenska toppstriden utvecklas inom det närmaste samt framöver.

Det är den sista matchen innan uppehållet och då, för AIK nu med 11 spelade, är de två pinnar bakon Hammarby, på tio matcher, medan Norrköping har tio matcher spelade och en trea upp till toppen av kullen. Det är just de tre klubbarna som ser ut att få slåss om den så åtråvärda SM-titeln, Lennart Johanssons pokal.

Förra veckan stod AIK för en suverän försvarsinsats när nämnda Hammarby städades av med 1-0 – på bortaplan. Men annars? Lite halvdant på sistone. Veckans match mot Häcken kunde mycket väl ha vunnits, men slutade till sist 1-1. Före derbyt hade man därutöver ytterligare två oavgjorda.

Trots att AIK är så oerhört svåra att slå – de enda i årets Allsvenskan som ännu har en nolla i förlustkolumnen – börjar de där kryssen och tappen sätta sina spår.

Tunt defensivt

Efter den så extremt oväntade 1-2-förlusten mot Trelleborg har IFK Norrköping växlat upp rejält och nu radat upp fyra raka vinster – över Östersund, IFK Göteborg, Dalkurd och GIF Sundsvall. Knappast det enklaste av spelschema, för att uttrycka det milt.

Och dessa har kommit fastän spelet i flera matcher inte alls klickat som man velat. Det tyder ändå på vilka kvalitéer som finns i detta IFK, hur starkt de står och vilken potential som finns när de väl blommar på allvar.

Medan AIK haft en del problem, inte minst framåt – med att skapa samt förvalta målchanser – känner vi vissa skrällvibbar av matchen, eller att bortalaget åtminstone kan undvika förlora den.

Givetvis ska favoritskapet vara AIK:s, såhär på hemmaplan, men nu när siffrorna för den raka ettan är nere under dubbla insatsen finns det anledning att blicka åt det motsatta hållet för spelvärde…

Glömmas bort ska inte heller att försvarsklippan Robin Jansson är avstängd för hemmalagets del. Något tunt på de defensiva positionerna därför.

IFK Norrköping +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – är värt att ta till 2,07 gånger det investerade kapitalet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 16:00, lördag 26/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.