Speltips inför AIK – Jönköping Södra 16/2: Svenska Cupen igen!

Simon Pålsson Publicerat: 16 februari 2019

AIK dominerade med en fin defensiv organisation under förra säsongen och hoppas fortsätta likadant i Svenska Cupen, hemma mot Jönköping Södra.

Annons:

Det är äntligen dags för den långa svenska fotbollsdvalan att äntligen vara över när tävlingssäsongen på inhemsk mark ska dra igång igen i helgen. Malmö FF värmde upp lite redan på torsdagskvällen med ett inspirerande möte mot Chelsea, men nu är det dags för övriga lag att inleda det som är tävlingssäsongen 2019.

Svenska Cupen-gruppspelet har de senaste säsongerna varit lite av en succé i flera hänseende. Allra främst är det en trevlig mjukstart inför den allsvenska säsongen där vi äntligen får se lagen i skarpt läge. Med det sagt dröjer det ofta till slutspelet innan det hettar till på riktigt, riktigt allvar. Att överhuvudtaget få se tävlingsfotboll välkomnas dock med öppna armar.

Det är inte heller vilket möte som helst som sparkar igång cupspelet den här gången. Eller vad sägs om regerande svenska mästarna AIK hemma mot Jönköping Södra? Den här gången spelar AIK dessutom på Friends Arena – som försäsongen till ära har ett tillfälligt plastgräs att spela på – till skillnad från ute på Skytteholm. Det gör någonting extra med temperaturen inför matchen. Såklart.

AIK fortsätter som vanligt

Rikard Norling – som för övrigt förlängde sitt kontrakt med AIK i dagarna – fick verkligen ordning på sitt lag under förra säsongen. Det var organisationen och den starka defensiva disciplinen som la grunden till det som till slut blev ett efterlängtat SM-guld. Det finns egentligen ingenting som pekar på att AIK kommer att förändra den strategin nu.

Märk väl att det här dessutom är ett möte som spelas på plastgräs och så här tidigt i säsongen är det sällan en fördel för offensiva spelare. Det går nämligen väldigt snabbt, bollen är svår att hantera och att då som bortalag bryta igenom hemmalagets defensiv känns föga troligt. AIK att hålla nollan här känns med andra ord väldigt troligt.

Jönköping Södra huserar i Superettan, men har ett spännande lag och kan nog bli att räkna med i år. Men det är inte redan här och nu som deras formtopp ska eller kommer att synas. AIK är inte heller helt vässade, utan nöjer sig såklart med en uddamålsvinst. Någonstans kring 1-0 eller 2-0 tror vi nog att vi landar på Friends Arena.

Under 2,75 mål spelas till 2,09 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds:  2,09 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:   14:00, lördag 16/2
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.