Speltips inför AIK – Jönköpings Södra 23/2: Tidig cupmatch

Simon Pålsson Publicerat: 20 februari 2020

Jönköpings Södra gäller som klar underdog inför mötet med AIK i Svenska Cupen, en match i gruppspelet som spelas den 23 februari 2020.

  Under 3 mål (asian handicap) till 1,63 hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Redan förra helgen smög den svenska tävlingssäsongen igång med den allra första matchen i Svenska Cupen, då Malmö FF spelade hemma mot Syrianska. Den gången vann skåningarna med hela 8-0 och fick därmed med sig en fin energi till bortamötet med Wolfsburg i Europa League.

Men det är den här helgen som Svenska Cupen har dragit igång på allvar, och hela lördagen var full matcher från runt om i hela landet. Det var en fotbollsdag som stack ut ordentligt – även fall nivån och kvaliteten kanske inte var den allra bästa på sina håll.

Med det sagt är det ljuvligt att säsongen är igång, och nu är det dags för nästa storlag att kliva in i handlingarna. AIK tar sig an Jönköpings Södra på hemmaplan, i ett möte där hemmalaget är givna favoriter. Men i våra ögon är det här en match som kan bli tuff.

AIK är det lag som har allra mest att spela för i Svenska Cupen under våren. Eller allra mest är kanske fel formulering, men tillsammans med IFK Norrköping, IFK Göteborg, BK Häcken och en rad andra lag som slutade utanför topp 3 förra säsongen behöver man nu jaga en Europaplats. Den sista chansen att få kvala i sommar går via en vinst av hela Svenska Cupen.
Annons:

En tätare match än väntat

Men det är ett tufft motstånd som väntar direkt. Jönköpings Södra visade förra året att man är att räkna med i toppen av Superettan, och Andreas Brännström har fått fin ordning på sitt lag. Nu har man dessutom förstärkt laget med bland andra Marcus Degerlund, som vi tror kan bli ett fint inslag i detta Jönköpings Södra.

Med det sagt är Jönköpings Södra ett sämre lag än AIK, och på bortaplan bör det märkas. Men det är tidigt på försäsongen och AIK har inte samma möjligheter som man har mitt under säsong, hemma på Friends när allting känns lite mer i medvind.

Nu har Rikard Norling försökt lägga om kursen något för laget och den uttalade tanken är att spela en mer offensiv fotboll. Det kommer dock att ta tid, och försäsongen hittills har inte pekat i den riktningen. Det finns mycket kvar att jobba på, varpå vi tror på en tät match här.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,63 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 12:30, söndag 23/2
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: