Speltips inför AIK – Örebro 13/3: Sista cupkvartsfinalen

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2018

Trots lite halvdana prestationer borde AIK anses vara en favorit att lita på i den sista Svenska Cupen-kvartsfinalen, mot Örebro SK på Nationalarenan i Solna. Vinner klart?

Med alla nyförvärv som AIK plockat in, ren och skär klass för det mesta, har de på allvar blivit en, på pappret, hård utmanare till mästarna Malmö FF i den svenska toppfotbollen. Bland dessa: Nabil Bahoui, Enoch Adu, Tarik Elyounossi och Joel Ekstrand. Klassnamn – och det finns fler sådana att höja upp.

Men flera av dessa spelare är sådana som varit ute i Europa och haft det svårt den senaste tiden – med formen och med brist på speltid. Går hand i hand där, kanske. Gäller för solnaiterna är att snabbt få fart på dem, för då kan det verkligen slå ut väl.

Att klaga känns förstås fel när det blivit tre vinster av tre möjliga i Svenska Cupen, men alla dessa har varit knappa sådana över Syrianska, Oddevold samt Halmstad. Där väntar med andra ord den första allsvenska motståndaren. Spelet har hackat lite smått, men prioritet ett är såklart att resultaten prickat in.

Örebro gick vidare från cupens gruppspels största getingbo. Det blev fem pinnar, via en vinst och två kryss, precis som för Helsingborg och IFK Norrköping medan Tvååker kammade noll. Med andra ord blev det uteslitande vinster över de sistnämnda och oavgjort i resterande matcher.

I den sista matchen, helt avgörande borta mot IFK Norrköping, kvitterade närkingarna dessutom till 2-2, också slutresultatet, i den 90:e minuten. Flyt, men också prov på kämpavilja och viss mån kvalitet.

”Spelarmaterialet av titelmaterial”

Gästerna ser i det stora hela ut som under fjolåret. Relativt få namn som försvunnit och även hämtats in. Grunden står kvar och det finns en del fina namn i truppen. Kennedy Igboananike är en sådan som kan explodera om han hittar rätt. Varken Nordin Gerzic eller Nahir Besara är direkt pjåkiga heller.

Känslan man får av ÖSK och herrarna nämnda ovanför är att det är klassiska humörspelare. Därmed, precis som tidigare säsonger – ett svajigt Örebro, som kan vara fantastiskt bra lika väl som de kan vara totalt urusla.

Här i cupen tycker jag att Örebro haft flyt. De kvitterade i slutsekunderna mot både Helsingborg och Norrköping. Det dröjde även innan spiken i kistan kom mot Tvååker, huserandes i Söderettan. På frånvarolistan återfinns en av huvudpjäserna i ÖSK, Johan Mårtensson. En mittfältsmotor som hade behövts särskilt mycket i en match som denna, när det blir mycket fokus på försvarsspelet.

AIK ser, på pappret, fantastiskt fina ut. Spelarmaterialet är absolut av titelmaterial och med tiden kommer de bara bli bättre och bättre. Redan nu – en nivå vassare sedan gruppspelet? Hemma på Nationalarenan borde de hur som helst vinna.

Spelar AIK med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – till 1,71x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få €5 utan insättning!

Speltips:

Speltips: AIK -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (Unikt erbjudande: €5 utan insättning + 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:30, onsdag 14/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: