Speltips inför AIK – Östersund 31/3: Äntligen Allsvenskan!

Spelbloggare Publicerat: 30 mars 2019

Väntan är över och den stora allsvenska premiären 2019 här! 15:00 kickstartar äventyret på Friends Arena, jämsides på ett par andra håll i landet, med en mycket spännande match mellan mästarna AIK och Östersund.


Ni har väl inte missat veckans avsnitt av podcasten Alltid Allsvenskan med Jonas Dahlquist och Pontus Farnerud, med allt uppsnack och flera speltips inför premiärerna? Lyssna här!

Annons:

Även Falkenberg – Örebro och Kalmar – Sirius spelas parallellt med denna match, men det här är den stora höjdpunkten och från det ett av dagens främsta speltips. Matchen visas på C More Fotboll eller C More Play med inför-, under- och eftersnack. Här hittar ni allt matnyttigt för att göra er analys inför matchen.

Nyförvärven – säkerhetsrisker?

30 matcher, endast en förlust och 16 insläppta mål. AIK visade prov på en helt annan typ av nivå på stabilitet när de kammade hem Lennart Johanssons pokal förra året, men bara på några månader tycks mycket ha förändrats. Eller har det bara handlat om en baksmälla och att farten ska fås upp snart? Det återstår såklart att se.

Detta är inte ett direkt ovanligt inslag i Allsvenskan, med mästare som får det svårt att bibehålla samma standard – även om det är för tidigt för att sia gällande just AIK. En radda betydelsefulla spelare har lämnat klubben, bland andra Robin Jansson, Alexander Milosevic och inte minst Kristoffer Olsson, och ersättarna har ännu inte rosat marknaden. Säkerhetsrisker?

Svenska Cupen blev det, trots på pappret enklare motstånd i J-Södra, Örgryte och Norrby, med nöd och näppe som slutspelsplatsen plockades och väl där skickades först Öster ut efter förlängning. 2-2 stod det på pappret när 90 minuter var summerade och där kunde det lika väl ha blivit bli en förlust. Semifinalen mot AFC Eskilstuna slutade 1-1 och de påföljande straffarna förlorades. Praktfiasko.

Runt Östersund har det mesta av fokus på sistone varit på sportchefen Daniel Kindberg och hans – vad vissa menar är tveksamma – metoder att styra klubben med sedan den uppmärksammade Uppdrag Granskning-dokumentären.

Men här och nu är det annat som ska stå i strålkastarljuset och dissekerar man snabbt ÖFK-spelartruppen finns det rejält med talang i den. Medelåldern är en bra bit under snittet, men det finns ändå spelare som har levererat på allsvensk nivå förut. I år – mellanmjölk, en plats i mittenskiktet?

Knepig premiärmatch

Man kan inte påstå att Östersund varit i närheten av prickfria före den allsvenska starten, varken i Svenska Cupen eller träningsmatcherna. Genrepet, 1-4-förlusten borta mot Molde, samt 2-3-ditot mot Karlstad i cupen sticker förstås ut.

Så, det är två premiärspelande lag som har vissa bekymmer och mörka orosmoln över sig. AIK:s defensiv ser inte i närheten av lika solid numera och kreatören Kristoffer Olsson saknas såklart oerhört också.

Och Östersund? De har å ena sidan levererat framåt i banan, men å andra sidan släppt till alldeles för mycket; chanser och mål. Det är dock, hur man än vrider och vänder på det, ett kompetent fotbollslag och i en premiäromgång, som alltid är så ovissa och brukar bjuda på flertalet skrällar, kan man med enkelhet argumentera för ett överdrivet AIK-favoritskap.

Ett spel som är av lockande karaktär är att det blir mål åt båda håll – finns att spela till oddset 2,30 hos Betfair Sportsbook – men vi håller oss till ett rent skrällspel; Östersund +1,0 mål (asian handicap) till 1,79 gånger pengarna hos Betsson. Gäller då är insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få en unik bonus via oss: på 2 500 kr!
18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons:

Speltips:

Speltips: Östersund +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,79(Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 31/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.