Speltips inför Ajax – Excelsior 14/12: ”En ren och skär miss!”

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2017

Det är uppseendeväckande – en ren och skär miss! – hur stora favoriter Ajax blivit när de tar emot Excelsior på Johan Cruyff Arena i holländska Eredivisie.  Vårt speltips inför matchen tar ni del av här.

Ödesmatchen mot PSV, etta i tabellen, vann Ajax med förkrossande tre mål mot noll senast, men klubben är alltjämt på efterkälken mot desamma, samt AZ, och har till toppen av kullen sju poäng att hämta in.

Efter tre år följda av andraplatser är pressen stor på Ajax, utifrån och inifrån, att lyckas vinna Eredivisie. Tränaren Marcel Keizer, som tillträdde i somras, har inte varit helt bortom blåsten – men nu verkar det i alla fall peka uppåt. 3-0 mot ett PSV som stått fasansfullt starkt förtjänar beröm.

Gästande Excelsior är rena motsatsen till Ajax – en liten, liten klubb, vars primära målbild är överlevnad i serien. Nu står de som elva med facit 5-2-8, om än inte utan press underifrån. Glappet till kvalplatserna – på fyra pinnar.

Formen pekar spikrakt neråt för Excelsior, efter en klart bättre period som landade med flera oväntade treor på kontot – med fyra förluster uppradade, varav två av dem har kommit med uddamålen. Anmärkningsvärt är att målprotokollet prytts i alla av den raden matcher. Problemet – en läckande defensiv.

Alessandro Damen, Sesevio Payne och Shane O’Neill saknas för Excelsior inför matchen.

Gästerna plusspelas med glädje

När Ajax vinner, vinner de ofta stort. Proppen ur! Nu kommer de också från årets bästa prestation, en 3-0-skalp över serieledande PSV, varpå spelarna och ledarna kan antas känna blodsmak i munnen.

Givetvis är det inte det bästa av tillfällen för Excelsior att ställas mot storklubben, men vi tycker fortfarande att oddssättarna dragit alldeles för stora växlar av det hela och plitat ut Ajax som klart för stora favoriter.

Excelsior har trots allt visat upp stor arbetskapacitet och är sällan helt oävna, som spelbolagen väntar dem vara här. Inte en enda av årets 15 matcher har de förlorat med siffror större än tre måls skillnad. Bara en har varit på exakt dito, resten mindre siffror än så.

För närmare tre veckor sedan spelade de exempelvis mot PSV och föll då bara med knappa 1-2…

Att addera in i det hela är Ajaxs välfyllda skadelista; prydd av Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Armin Younes och Nick Viergever. Men framförallt missar Lasse Schöne, avstängd, matchen. Stort avbräck.

Excelsior +3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt tre mål – plockar vi till 1,76x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Excelsior +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, torsdag 14/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: