Speltips inför Alavés – Athletic Bilbao 17/12: Missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2018

Är fel favorit presenterad inför Primera Division-bataljen mellan Deportivo Alavés och Athletic Bilbao? Det menar vi bestämt och klipper således till på ett oddsbetonat skrällspel.

Annons:

Vänder det nu? Athletic Bilbao plockade deras första trea sedan premiären i Primera División när Aduriz smällde in matchens första och sista mål senast mot Girona i den andra stopptidsminuten och färskt i minnet finns dessutom en dubbelmatchkross av Huesca i Copa del Rey, 8-0! Åtta-noll!

Men faktum kvarstår att snittet är på mindre än en pinne per match, att resultatraden står i 2-8-5 och att man med det hittas som tredjejumbo i serien – den sista platsen som leder nedåt i seriesystemet. Under en första del av den spanska förstadivisionen som bjudit på flera överraskningar, större klubbar som misslyckats helt, är Bilbao kanske det värsta exemplet.

En av de som däremot presterat över all förväntan, istället för under dito, är Deportivo Alavés. Trots en lite sämre period för närvarande och ett par, tre veckor tillbaka, är de placerade som sexa och således mitt i stundande strid om Europaplatserna. Men räcker de ända in i kaklet? Desto mer tveksamt.

Indisponibla för Alavés är fortsatt skadeduon Rodrigo Ely samt Darko Brasanac medan Bilbao, som också får tillbaka Yuri, enbart har Mikel Balenziaga och Mikel Rico tveksamma. Annars precis som väntat. Försvinnande lite av nyhetsvärde.

Imponerande facit: inte förlorat på hemmaplan

Man kan argumentera för tendenser till att formkurvorna tenderar att peka åt olika håll för respektive part – nedåt för Alavés och uppåt för Athletic Bilbao. Vi anser det dock vara en miss att göra det så lätt för sig.

För Bilbao krävdes alltså en straffspark i den 92:a minuten för att inkassera tre friska pinnar mot Girona – den första trean sedan premiären. Laget har haft löjligt svårt att dra det längsta strået i tajta matcher under året och på bortaplan är det svårt att förstå varför de skulle betraktas som favoriter när tabellsexan står på andra sidan planhalvan.

Nyckeln till succén för Alavés har varit just – hemmaspelet. Trots ett spelschema som varit allt annat än enkelt har inte en enda av årets matcher på Mendizorrotza Stadium förlorats – fyra vunna och tre oavgjorda. Bland andra Real Madrid och Villarreal har värjts undan och det tyder på en enorm styrka.

Tätt kan det mycket väl bli och till rådande odds kan vi säkra oss en liten hacka om det skulle sluta oavgjort och en ännu större om Alavés vinner. Spelet blir alltså dem med +0,25 mål (asian handicap) och då får vi halv vinst på spelet vid ett kryss till oddset 1,72 hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Alavés +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, söndag 17/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.