Speltips inför Alavés – Barcelona 23/4: Hörnspel

Spelbloggare Publicerat: 23 april 2019

Serieledande, nästan helt titelklara och vinstmaskinen Barcelona tar picket och paket till Estadio Mendizorrotza för att ställas mot ett Deportivo Alavés som helt tappat stilen. Spelbloggare.se bjuder på ett speltips från hörnmarknaden inför matchen.

Annons:

Nio pinnar ner till Atlético Madrid och ännu en La Liga-titel är i praktiken säkrad när det bara återstår fem matcher av seriespelet. Det som på allvar är av betydelse den sista tiden är Champions League, var semifinal väntar mot Liverpool, och Copa del Rey-finalen mot Valencia om strax över en månad.

Skönt vore det ändå att få det klart även i praktiken och här tyder det mesta på att Ernesto Valverde kommer ställa ut en slagkraftig startelva, kanske till och med den bästa möjliga. Oavsett vad är de bättre än motståndarna på alla positioner. Så pass bra är katalanerna.

Deportivo Alavés har varit en av årets främsta utropstecken i det spansk finrummet, men ser ut att ha tappat det mesta, kanske inte helt oväntat? Av de fem senaste matcherna är inte en enda vunnen, tre förlorade och senast fick man bara 2-2 hemma mot tredjejumbon Real Valladolid. Ska mycket till för att ta en plats ut i Europa.

Jonathan Calleri, Takashi Inui, Guillermo Maripán och Burgui är indisponibla för Alavés. Gästerna från Katalonien har Rafinha out och Thomas Vermaelen tveksam.

Spelet suttit i 6/7 senaste matcherna

När oddsen presenterades stod det raka bortaspelet i nästan osannolikt bra siffror, men det har justerats av marknaden och fokus riktas istället in på hörnmarknaden där en viss bookie sticker ut hakan.

Matchen kommer med all säkerhet se ut som normalt när Barcelona möter motstånd av Alavés karaktär, snäppet bättre eller sämre; den ska föras med järnhand och bollinnehavet väntas vara stort.

Men vad som ska nämnas är att katalanerna, trots allt matcherna allt som oftast ser ut som så, är att de inte är någon hörnmaskin. Det attackeras ofta centralt och fasta situationer i form av hörnsparkar är sällan någonting som aktivt söks. Bollrullandet föredras.

Vi kan exempelvis se att Barcelonas skapat max fem hörnor i sex av deras sju senaste matcher och då har de ställts mot flera undre tabellhalvan-motstånd.

Betfair Sportsbook sticker ut hakan på Barcelonas hörnlina och betalar ut dubbla insatsen att de kommer skapa max fem stycken när resterande konkurrenter ser undern som favoriten och det menar vi vara rättvisande.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Barcelona under 5,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 21:30, tisdag 23/4
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.