Speltips inför Alavés – Getafe 7/4: Lunchmatch från Spanien

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2018

Lördagens lunchmatch från Primera División spelas mellan Deportivo Alavés och Getafe. Gästerna har fortfarande ett litet, litet hopp om att nå ut i Europa och ska ses med toppchans här. Skräller?

Med kontraktet i praktiken säkrat har Deportivo Alavés enbart enstaka positioner uppåt och neråt i tabellen att spela för. Inför seriens slutspurt, åtta matcher, är formen dunkel när det blivit så lite som en ynka pinne på de fyra senaste matcherna – och den kom nu senast, efter 0-0 borta mot Espanyol.

Litet fall framåt efter tre raka förluster, trots allt. Frågan är var Alavés det facto står just nu? Särskilt heta ser de inte ut…

Det mesta tydde på att Getafes chanser att nå ut i Europa sopades bort när de åkte på en 0-1-förlust i hemmamatchen mot Real Betis senast. Över förväntan har nykomlingen ändå levererat och hoppet är, som bekant, det sista som lämnar en. Såvida chansen finns, är det bara att köra på.

Gästern saknar med all säkerhet skadade Mauro Arambarri samt avstängde Francisco Portillo inför matchen. Förutom det står Djené Dakonam som ett osäker kort. Alavés saknar i sin tur Carlos Vigaray och eventuellt Ibai Gómez.

Värdet på Getafe

Matchen ser öppen ut på förhand och även om Alavés, med fördelen att spela på hemmaplan, ska och även räknas som favoriter, bör det inte tas till dess överdrift. Getafe är knappast oävna och kan mycket väl spela in minst en pinne.

Sett till faktorn motivation kan det vara fördel Getafe, med revanschlusta från den bittra förlusten senast – 0-1-målet släpptes in i den 89:e minuten – och chansen studsa ut i Europa är ännu inte helt borta. Alavés, däremot, de spelar enbart om enstaka platser uppåt och neråt i tabellen.

Spelmässigt har Getafe sett hyfsade ut på sistone och innan förlusten sist, vann de med 2-1 när ett starkt Real Sociedad besöktes. Laget är stabilt och har släppt in så lite som 28 mål på 30 matcher i årets seriespel.

Alavés har tappat momentum och alltså bara spelat in en pinne på de senaste fyra matcherna. Stundtals har det sett lite lojt ut bland spelarna och det kan möjligen förklaras i den hopplösa, om än bekväma, situationen som råder i tabellen.

0-0/0-1?

Getafe +0,25 mål (asian handicap) – då får vi halv vinst på spelet vid oavgjort – spelas till 1,91 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kronor att spela för, med bara 500 insatta!

Speltips:

Speltips: Getafe +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 13:00, lördag 7/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: