Speltips inför Alavés – Las Palmas 8/12: Viktiga poäng på spel i botten

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2017

Spanska Primera División bjuder på ett rejält bottenmöte under fredagen. Nästjumbon Deportivo Alavés tar emot tredjejumbon Las Palmas på Mendizorrotza Stadium och i potten hittas tre extremt betydelsefulla pinnar.

Mycket är likt mellan Alavés och Las Palmas inför matchen. De har båda haft fruktansvärda bekymmer under året, men på sistone sett visst ljus i tunneln.

Alavés stod för en makalös comeback i veckans bortamatch mot Girona, där de hade 0-2-uppförsbacke när det återstod mindre än 20 minuter kvar att spela – och till sist blev det en 3-2-vinst efter ett äkta hattrick signerat Ibai Gómez. Faktum var att det var såväl hans första, som andra och tredje balja för året.

Las Palmas stod i sin tur för en stabil prestation och vann med ett mål mot noll när de fick besök av Real Betis på Gran Canaria. Innan det kasserades ett fint kryss, via 2-2, borta mot Real Sociedad.

Skillnaden klubbarna emellan är därför, efter de senaste matcherna, intakt – på en pinne. Upp till säker mark har de två respektive tre pinnar.

Det är två välfyllda skadelistor att ta hänsyn till för respektive tränare. Alavés saknar kvintetten bestående av Héctor Hernández, Carlos Vigaray, Rubén Sobrino, Victor Laguardia och Rodrigo Ely. Borta för Las Palmas är Alen Halilovic, Momo, Pedro Bigas, Vitolo och Tana.

Minst 50% chans för överspelet

Mer än att dubbla insatsen, är planen. Detta med ett spel från målmarknaden. Målrikt eller målsnålt – vad blir det?

Vi lutar – målrikt. Tror absolut att det kan bli en del fart och fläkt här, mellan två parter som vi kan anta tänt till lite på nytt, men som självförtroendet fortfarande kan vara skört hos. Gäller att hitta rätt direkt och här borde både Alavés och Las Palmas se chansen att spela hem de tre pinnarna. Går för det? Säkerligen.

Dessutom är det ett Las Palmas vars säsong präglats av defensiv problematik, om än bland mycket annat. Åtta stycken av Las Palmas tio senaste matcher har innehållit minst tre mål.

Alavés kommer från en match med två olika ansikten, där de var extremt illa ute – för att sedan helvända och stå för en extremt stark slutforcering; 3-2-vinst till sist. Fyra matcher är uppradade där den klassiska 2,5-målslinan passerats.

Utan tvekan bör vi ha minst 50% chans att få se ett överspel här, varpå pengarna slussas in på över 2,5 mål till oddset 2,07 hos Betsafe. 2-1 åt endera hållet?

  Rygga spelet hos Betsafe – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, fredag 8/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: