Speltips inför Alavés – Rayo Vallecano 28/1: Högoddsare

Spelbloggare Publicerat: 28 januari 2019

Svårighetsgraden höjs upp avsevärt inför måndagens Primera División-batalj mellan Deportivo Alavés och ett pånyttfött Rayo Vallecano. Oddset för vårt speltips? 3,50!

Annons:

Det vänder fort i fotbollens värld. Drömmar kan släckas lika snabbt som de kan vakna till liv. Gällande Rayo Vallecano är det helt åt det senare – från att ha varit närmast uträknade i bottenstriden av Primera División, till att nu kunna ta klivet upp ovanför strecket.

Och hur har det kunnat vända så fort? Man kan bolla den ena tanken med den andra, faktorer mot faktorer. Huvudsaken är att resultaten prickat in. Före 2-2-krysset mot Real Sociedad – där det var minuter från att bli en fullpottare – hade tre raka matcher summerats i vinster.

Kanske kan också den här matchen komma med passande tajming? Deportivo Alavés har varit ett av årets stora utropstecken – ja, de är till och med placerade som femma och står således med ena foten ute i nästa års Europaspel – men åkte på en käftsmäll modellen hårdare mot Getafe senast. 0-4 i baken.

Överdrivna slutsatser ska kanske ändå inte dras av en enskild match och värt att anmärka är att de fortfarande är förlustfria inför hemmapubliken, på nio matcher. Av dessa har fem vunnits och fyra således slutat oavgjorda. Enbart sex insläppta mål. Oerhörd stabilitet.

Förutom att Tomás Pina står som avstängd för Alavés, saknas Rodrigo Ely samt Takashi Inui. Jony, Adrián Marín och John Guidetti står som frågetecken. Gästerna har bara Gorka Elustondo med säkerhet indisponibel och utöver det Gaël Kakuta tveksam.

Krysset lockar

Ett pånyttfött Rayo Vallecano med tre vinster och ett kryss på de senaste matcherna. Ett normalt stabilt Alavés som ännu inte förlorat på hemmaplan, men som nu kommer från en brutal käftsmäll. Med enkla drag är det förutsättningarna som råder på förhand.

Slutsatsen? Att det kan komma att bli tätt. Mycket tätt. Kanske också med delad pott.

Att komma till Mendizorrotza Stadium är en uppgift att visa respekt inför för Rayo Vallecano, men baserat på vad som presterats på sistone, den medvind som svingar dem fram, borde de absolut kunna ställa till med bekymmer för Alavés.

Det nämnda krysset känns dock bra mycket mer sannolikt som utfall kontra bortavinsten och det spelas till 3,50 gånger pengarna hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, måndag 28/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.