Speltips inför Alavés – Real Betis 12/3: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2018

Det är inte den hetaste av matcher som öppnar den nya veckan i spanska Primera División – Deportivo Alavés mot Real Betis, men spelvärde har vi åtminstone kunnat identifiera från den.

Deportivo Alavés och Real Betis får äran att sätta punkt för den 28:e omgången av den spanska förstadivisionen, men man kan knappast påstå att det är en match som på förhand väcker speciellt stort intresse.

För i praktiken, rent sportsligt – vad betyder den?

Alavés är förvisso en bra bit nere på tabellens undre halva, men bottenkvartetten har hamnat så markant på efterkälken att kontraktet inte ska behöva betraktas vara i fara. Delvis räddade – eller ja, ännu är det inte klart – av konkurrenternas oförmåga, även om Alavés också ska hyllas för deras hårda arbete.

Gästerna återfinns precis i mitten av tabellen, men som nämnt med matchen mindre spelad än konkurrenterna runtom. De har stått förvånansvärt starkt i den här konkurrensen och kan fortfarande nå ut i Europa – något som vore en skalp modellen större för klubben. Men räcker man in i det sista?

Förutom avbräcken på skadade Antonio Sanabria och Zouhair Feddal är Joaquín samt Ryad Boudebouz är osäkra för Betis. Enda potentiella avbräcket för Alavés är på Carlos Vigaray.

Gästerna plusspelas

På hemmaplan och med rätt bra form, visst ska Alavés vara oddsfavoriter på förhand. De har bland annat vunnit tre raka hemmamatcher, alla med uddamålet.

Men här överdriver väl ändå oddssättarna? Att Alavés är nere på siffror runt 2,10-2,15 att vinna matchen långtifrån avspeglar förutsättningarna på förhand. Det är därför skrällspelen som vi blickar åt.

Alavés föll med knappa 1-2 mot Real Sociedad senast och om vi dissekerar de där nämnda hemmavinsterna, har de kommit knappt och i mindre tuffa matcher. Två mot lag under dem själva i tabellen – och då är de ändå placerade på plats nummer 16.

När Real Betis är i farten kan det explodera. De har bländat fotbolls-Spanien med deras frejdiga och framåtlutade spelstil – ofta med lycka. 2018 har de steppat upp ännu en nivå. De förluster som kommit har främst varit i, på pappret, svåra matcher, som senast när Valencia besöktes. Denna typ av uppgifter har de stått bra upp i.

Känslan är att Real Betis har alla nycklar för att skrälla till det här och åtminstone kamma hem en pinne.

Speltipset? Real Betis +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – tas till 2,02x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kr!

Speltips:

Speltips: Real Betis +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 00 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 12/3
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: