Speltips inför Alavés – Sevilla 2/12: Stort värde i oväntade toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2018

Ett lite oväntat toppmöte väntar i spanska Primera División, mellan utropstecknet tillika tabellfyran Deportivo Alavés och serieledande Sevilla. Gästerna tilldelas ett stort favoritskap att bära – ett för stort?

Annons:

Sevilla som etta, det är en skräll. Alavés som fyra – är världen upp och ner?

Primera División anno 2018/19 är på alla sätt och vis extremt oviss och har innehållit såväl stjärnfall som stjärnskott. Exempelvis hittas Real Madrid som sexa, sex pinnar från toppen av kullen och just Sevilla, och även lag som Barcelona och Atlético Madrid har svajat en hel del.

Detta har Sevilla utnyttjat väl och när de 13 matcher in i kalaset står som etta, kan de inte räknas bort från titelracet. Frågan är huruvida de har kapaciteten att haka på i tempot när – om? – de stora pjäserna på allvar hittas formen?

För Alavés, alltså placerade som fyra, väntar alla fortfarande på det stora tappet och vissa tendenser till att det lurar runt hörnet syns till. De tre senaste matcherna har summerats i två förluster, båda på bortaplan, och en vinst. Knappast varit det tuffaste av motstånd i denna radda av matcher. Men med tanke på vad som visats upp innan – räkna inte bort Alavés…

Långtidsskadade Rodrigo Ely i hemmalaget missar matchen och så även eventuellt Tomás Pina. Sevilla har Maxime Gonalons och Jesús Navas skadelistade.

4-2-0 på hemmaplan – nollan intakt?

Undertecknad har en tro på att Alavés åtminstone temporärt kan klamra sig fast i toppstriden och även ha stora chanser i den här matchen. Bra mycket större än vad oddsen vill antyda.

Och om vi fokuserar på den här matchen, handlar det mycket om den hemmastyrka som visats upp. Facit står i 4-2-0 – och man är med det ett av två lag som inte förlorat en enda hemmamatch, tillsammans med Atlético Madrid – och i denna radda hittas bland annat vinster över Real Madrid samt Villarreal.

Sevilla är, som bekant, flera klasser bättre på hemma- kontra bortaplan och har varit så under flera års tid – även fast man är mer balanserade numera. Av de sex senaste bortamatcherna, Europa League inräknat, har blott en vunnits och i veckan åkte de på en 0-1-förlust borta mot Standard Liége.

1,86 gånger pengarna för Alavés +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner eller det slutar oavgjort – är ett klipp och det tas utan att blinka.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Alavés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:45, söndag 2/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.