Speltips inför Albanien – Island 10/9: Bortavinsten är tvungen

Simon Pålsson Publicerat: 10 september 2019

Det blir fullt fokus målmarknaden inför mötet som båda lagen vill vinna mellan Albanien och Island i EM-kvalet tisdagen den 10 september 2019.

Annons:

Det är EM-kval för hela slanten även på tisdagskvällen och här sticker ut ett par grupper samt matcher ut lite extra. Den mest intressanta gruppen är förmodligen den med Island, Turkiet och Frankrike i toppen.

Efter fem spelade omgångar står samtliga lag på fyra vinster var, vilket ger en poängskörd på 12 inspelade poäng. Det är en ganska bra start för samtliga tre lag – men samtidigt är det ett tufft läge där det bara finns två direktplatser till EM 2020.

Fortsatt finns det också en chans att ta bakvägen till huvudturneringen då treorna, åtminstone de flesta, får spela playoff för att ta sig in till Europamästerskapet. Men att knipa en av direktplatserna är såklart att föredra för alla inblandade parter.

Erik Hamrén har sedan han klev av som svensk förbundskapten varit en synnerligen lätt måltavla och tränaren har ofta fått utstå en hel del hån i såväl media som i sociala medier. Det såg också tungt ut under inledningen på äventyret som isländsk förbundskapten, men känslan är att han nu fått ordning på laget. Det här är en match som verkligen kan peka ut framtiden för den gode Erik Hamrén. En vinst och EM-drömmen lever i allra högsta grad, men en förlust skulle potentiellt kunna bli väldigt kostsam i ett längre perspektiv.

Annons:

Island är starkare här

I den senaste omgången såg Island till att vinna hemma mot Moldavien med stabila 3-0 och efter förlusten mot Frankrike i den andra omgången av EM-kvalet står laget nu på tre raka vinster, varav två enormt viktiga hemmasegrar med uddamålet mot Albanien repsektive Turkiet.

Men nu kliver man in i en fas av kvalet som kommer att bli superviktigt. En vinst borta mot Albanien här vore inte bara imponerande, det gör också att drömmen om en direktplats är väldigt intakt. Kvar att möta finns nämligen Turkiet på bortaplan och Frankrike på hemmaplan. Det är inte direkt matcher man kan garantera sig själva att vinna.

Albanien har faktiskt sex inspelade poäng efter vinster mot Moldavien och Andorra, men förlusterna mot Turkiet, Frankrike och Island gör gapet upp lite väl stort. En vinst här är det enda sättet att skaka liv i hoppet om att nå tredjeplatsen, som kan innebära EM-avancemang. En vinst skulle göra avståndet till tre poäng upp till Island. Överkomligt med ett par omgångar kvar att spela.

Därför tror vi på två lag som tänker försöka vinna matchen här.

Båda lagen göra mål spelas till överraskande höga 2,00 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, tisdag 10/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.