Speltips inför Albanien – Turkiet 22/3: Överdrift från spelbolagen

Spelbloggare Publicerat: 21 mars 2019

Den offensiva problematiken har varit fundamental för såväl Albanien som Turkiet, vilka möter varandra i en av alla EM-kvalpremiärer och det har oddssättarna inte varit sena med att värdera in i analysen, men har de månne tagit det hela till viss överdrift?

Annons:

Vilka nationer blir det som får äran att medverka i EM 2020? Startskottet för kvalet har redan avfyrats och matcherna duggar tätt såhär i premiärtider.

Grupp H är det som vi fokuserar närmare på med detta speltips, matchen mellan Albanien och Turkiet. Utöver dessa ska Frankrike, Island, Moldavien och Andorra tampas om de två topplatserna och biljetterna till mästerskapet. Vitala skillnader mellan flera, men bakom ”Les Bleus” ser det ändå relativt öppet ut.

Turkiet hoppas vara uppe och nosa på en av dessa platser, men kommer till kvalet med dunkel form efter ett UEFA Nations League-fiasko med en vinst och tre förluster – dubbla möten mot Sverige och Ryssland. Gäller att illa kvickt hitta rätt, nu i en rejält klurig bortamatch.

Vidare namnstarkt är Albanien inte, även om det finns betydligt mindre blåbärsnationer i Europa. Nations League, där Skottland och Israel stod för motstånden, landade i en sistaplats efter en trea, tre förluster och en samlad målskillnad om 1-8.

Men på hemmaplan ska Albanien inte betraktas som helt oävna. Kort efter den avslutande Nations League-matchen, värjdes Wales undan med ett mål mot noll.

Överspel

Den där 1-0-vinsten för Albanien betydde deras första mål på fem matcher. Turkiet har i deras tur radat upp fyra målfria matcher. Offensiva frågetecken inför vad som komma skall, med andra ord.

Spelbolagen och dess oddssättare har förstås anmärkt detta och tryckt ner mållinorna och överspelsoddsen en bra bit – så pass mycket att vi anser att de positionerna blivit av värde.

Turkiet, som den bättre parten och med siktet inställt på det europeiska mästerskapet, har inte råd att tappa alltför mycket i matcher av den här karaktären, inte heller på resande fot. Känslan är att de kommer försöka sätta ton och att det då skulle kunna smälla åt båda håll.

Vad som också ska anmärkas med de offensiva problemen för båda parter, är att de senaste matcherna spelades för flera månader sedan. Lätt hänt att dra något överdrivna slutsatser av dem således.

Över 1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål – tas till 1,61 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 22/3
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.