Speltips inför Armenien – Grekland 15/11: Ångestmöte i EM-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 15 november 2019

Rörigt? Ja, det kan man lugnt säga att det är inför mötet mellan Armenien och Grekland i EM-kvalet.

Annons:

Det är fullt fokus som gäller på den tunga, tunga gruppen i EM-kvalet som består av Italien, Finland, Armenien, Bosnien-Hercegovina, Grekland och Liechenstein. På pappret lät det som att det var raka vägen till EM 2020 för Italien och Bosnien-Hercegovina, men så har inte blivit fallet.

Som det ser ut nu är det Italien och Finland som tar sig till EM 2020, men just nu är det racet om tredjeplatsen som är mest intressant. Armenien har allting i egna händer med sina 10 poäng, samma poäng som Bosnien-Hercegovina men med bättre inbördes möten. Grekland är två poäng bakom och kan gå förbi om man slår Armenien på fredagskvällen. Det är rent av tvunget att man gör för att ha en realistisk chans på EM 2020.

Grekland har också varit aningen bättre på slutet, med en seger mot Bosnien-Hercegovina senast och en helt okej insats borta mot Italien (förlust men ändå). Samtidigt föll Armenien med 3-0 borta mot Finland sist och har uppenbarligen en hel del att jobba på.

Båda dessa lag har underpresterat å det grövsta i perioder, men kan alltså rädda allting med två bra prestationer på slutet.

Annons:

Finland har allting i egna händer

Som allting ser ut just nu är det alltså Finland som har det här i egna händer och som bara beöver ta en trepoängare mot gruppens jumbo Liechenstein för att ta sig vidare till EM-slutspelet 2020. Det är trots allt ett lag som har -23 i målskillnad efter åtta spelade matcher och som rimligen inte bör kunna störa finnarna.

Med det sagt ska det också sägas att Finland också har kvar att möta Grekland på bortaplan i den sista omgången. Skulle man på något sätt klanta till det och tappa mot Liechenstein (på hemmaplan!) kan det alltså bli skarpt läge i Aten i den sista omgången på måndag. Men hur troligt är det?

Här får vi konstatera att Armenien, Grekland och Bosnien-Hercegovina är lagen som gör upp om att ta tredjeplatsen. Den kan innebära att man tar sig till EM 2020 via playoff och därtill kan man också ta sig via UEFA Nations League. Systemet i grunden är krångligt för den som inte är insatt, men vad vi är att både Armenien och Grekland behöver avsluta bra för att kunna ta sig till EM 2020.

Den här matchen, när lagen spelar mot varandra på fredagskvällen, blir ett nyckelmöte. Grekland har en hel del i egna händer av det faktum att man möter Finland i sista omgången, men samtidigt är det Bosnien-Hercegovina som kanske har det allra mest lovande eftersom att man möter Liechenstein i den sista omgången.

För Armenien, som har plusstatistik på Bosnien-Hercegovina, räcker att ta minst lika många poäng som Bosnien-Hercegovina på slutet.

Som ni hör är det många, många saker som kan spela in här. Men vad vi vet och är helt säkra på är att båda lagen måste försöka vinna här. Och allra främst: det lag som förlorar kommer att vara helt körda.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,89 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, fredag 15/11
TV:    Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: