Speltips inför Arsenal – Bayern München 7/3: Vad bäddar den hopplösa situationen för?

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2017

Ett omöjligt uppdrag är vad Arsenal står inför när det vankas retur mot Bayern München på Emirates Stadium i Champions League-åttondelsfinalen. Frågan vi ställer oss är; vad bäddar den här situationen för?

Fyll på spelkassan inför Champions League! Ta en titt i Sveriges bästa bonusguide – här. 

Bayern München – Arsenal: 5-1.

Som siffrorna antyder, total klasskillnad. Arsenal hade en period i första halvlek där de kom upp i banan och hotade Bayern München, men annars var det ren och skär tysk dominans. Inte alls oväntat kom den stora utdelningen också i andra halvlek – och nu har vi en 5-1-fördel för Bayern.

Ur ett neutralt perspektiv kan detta tyckas synd i och med att den sportsliga spänningen mer eller mindre är hela borta. Det finns inte på världskartan att ”The Gunners” kan vända detta – något alla, liksom de själva, är medvetna om. Returen kan dock ses som en chans att till viss del rädda deras ansikte; lösa ett bra resultat och stå för en solid prestation.

Med det styrkebesked som Bayern stod för, har deras aktier att vinna hela kalaset stärkts enormt. Eftersom Barcelona är i en så pass prekär situation mot PSG, har tyskarna till och med blivit favoriter och siffrorna är nertryckta i 4,00x som bäst, vilket dukas ut av bland andra Betsson (1 000 kronor riskfritt spel).

Santi Cazorla och Mohamed Elneny, skadade, kommer inte kunna medverka för Arsenal medan Mesut Özil är ett osäkert kort. Bayern har Philipp Lahm avstängd medan spelare som Renato Sanches, Douglas Costa och Jerome Boateng, alla med småskavanker, ska testas närmare avspark.

Bra betalt underspel

Normalt kan man tänka att det här skulle bli en öppen match med ett jagande Arsenal, men undertecknad tycker att resultatet från match ett snarare talar för att den här returen kan bli en tillknäppt historia.

Chansen att avancera vidare är ju helt borta och det handlar för Arsenal om att rädda ansiktet – läs: att inte bli förnedrade på nytt, stå för en bra prestation. Och Bayern München lär inte heller vara i alltför stort behov av att få upp tempot i matchen.

Även om matchen skulle inledas i ett normaltempo, är jag övertygad om att det kommer dras ner på desto närmare klockan tickar upp mot 90 minuter. Finns ingen anledning att köra ända in i kaklet, mer eller mindre oavsett hur siffrorna ser ut på resultattavlan.

Och om Mesut Özil missar matchen, blir de av med den, i min bok, viktigaste spelaren för det offensiva maskineriet – ännu en faktor som talar för att en tillknäppt tillställning väntar oss.

Det är lite förvånande att oddssättarna verkar så säkra på att det kommer bli ett målpartaj på Emirates Stadium. Oavsett, vi ser bara till att utnyttja det och hämta hem spelvärde.

Under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – synas till 1,80 x insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Lyssna på Jonas Dahlquist och Sladjan Osmanagic inför Arsenal – Bayern München:
04:55 in i avsnittet hör ni allt inför matchen.

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 7/3
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: