Speltips inför Arsenal – Blackpool 31/10: Kvartsfinalplats i potten

Spelbloggare Publicerat: 31 oktober 2018

Åttondelsfinalerna rullar vidare i Ligacupen och en av onsdagens spelas mellan formstarka Arsenal och Blackpool, huserandes i tredjedivisionen. Frågan är om skillnaderna verkligen ska ses som såhär stora på förhand?

Annons:

I de här stadierna av Ligacupen är det sällan speciellt hett, men väl här har i alla fall de flesta av blåbärsklubbarna skickats ut och desto närmare finalen vi kommer, desto större betydelse blir matcherna av.

Här hittas alltså en kvartsfinalplats i potten. Ett formstarkt Arsenal, som verkar ha hittat rätt under Unai Emery, och som innan 2-2-krysset borta mot Crystal Palace senast – ett rån, man var förtjänta av mer – hade inte färre än 11 raka matcher summerats som vinster. Galen statistik.

Blackpool återfinns i League One, den engelska tredjedivisionen, och är där placerade i den täta mittensmeten – en bra bit borta från botten, men fortfarande med viss chans att utmana om platserna uppåt i seriesystemet. Så pass hård som konkurrensen är kommer det krävas mycket.

I cupspelet har tre klubbar i Barnsley, Doncaster Rovers samt Queens Park Rangers skickats ut medan Arsenal, som blev finalister förra upplagan, lyckats passera Brentford.

Konstantinos Mavropanos, Carl Jenkinson, Laurent Koscielny och eventuellt Sead Kolasinac samt Nacho Monreal missar matchen för ”Gunners”. Oavsett vad kommer det i princip roteras i hela startelvan; spelare utanför den ordinarie få chansen att visa framfötterna. Gästerna har Jimmy Ryan och Max Clayton indisponibla.

Vettigt underspel

Två divisioners skillnad. Det är klart att Arsenal ska räknas som storfavoriter, nu också på hemmaplan, och att de med största sannolikhet också kommer avancera vidare i det här cupspelet.

Men överdriva åt andra hållet ska man för den delen heller inte – och det anser vi att oddssättarna gör inför matchen.

Arsenal är i toppform, men ska trots allt städa om i – princip – hela startelvan. På andra sidan planhalvan står ett Blackpool som för allt i världen kommer kämpa för att hålla det här tätt; ställa upp en försvarsmur och sedan hoppas på att man kan vaska fram en och annan målchans när spelet ska ställas om och kanske framförallt vid fasta situationer.

Det är ofta att storklubbarna blir nedplitade som till lite för stora favoriter och ser vi till Arsenals facit i Ligacupen har de inte vunnit med siffror större än två mål sedan 2016 och på nio matcher.

Så, 2-0/1?

Plushandikappspelen på Blackpool lockar, men vi känner ett större intresse av målspelen som presenteras och vi klickar in oss 4,0-undern (asian handicap) till 1,64x hos Ohmbet. Då får vi insatsen tillbaka vid exakt fyra mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 500 kr bonus + 100 kr gratisspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 31/10
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.