Speltips inför Arsenal – Brighton 1/10: Ensidig historia på Emirates

Spelbloggare Publicerat: 30 september 2017

Vi skiftar blad från september till oktober och den nya månaden kickstartas med match på Emirates Stadium, där Brighton tas emot av Arsenal i vad som borde bli en ensidig historia.

Att vinna den här typen av matcher är ett måste för Arsenal, om de ska studsa uppåt i tabellen – och när nivån sänks brukar de vara relativt lyckosamma, om man jämför med toppmatcherna.

Arsené Wenger är en pressad man på Arsenals tränarposition. Det har blivit blott tio pinnar på sex matcher och upp till serieledande Manchester City är gapet redan nu på sex poäng, varpå trycket mot klubben eskalerat ytterligare. Det krävs mer!

Veckans Europa League-match mot vitryska BATE lämnade positiv eftersmak, när ett b-betonat Arsenal vann med 4-2 på bortaplan. Theo Walcott smällde in två baljor och han kan närma sig den ordinarie startelvan som en följd av detta.

När Brighton till slut blev tvåa i Championship förra året betydde det att de är tillbaka i Premier League efter en ihärdig väntan sedan 1983. Godkänd, om inte bättre, har comebacken också varit. Formkurvan pekar uppåt; 2-1-1. Newcastle städades undan med ett mål mot noll förra veckan.

Minst fem spelare kommer missa matchen för Arsenal, men det är ingenting nytt på tapeten. Däremot är Jack Wilshere en tänkbar startpjäs efter 90 minuter mot BATE i veckan.

Tomer Hemed, delad intern skytteledare, är avstängd för Brightons räkning. Glenn Murray ett stort frågetecken.

Enklare mot sämre motstånd

Nu är allt motstånd tufft i Premier League – så kallade enkla matcher existerar knappt – men lag av Brightons kaliber brukar Arsenal ha det någorlunda enkelt mot. Här borde det bli tre pinnar för värdskapet, vilket de är pressade att spela in.

För att sätta lite siffror på det; i seriespelet har det blivit förluster mot Liverpool och Stoke borta samt oavgjort när lokalrivalen Chelsea stod för motståndet. West Bromwich (2-0) och AFC Bournemouth (3-0) har man vunnit klart över och med dito med uddamålet mot Leicester (4-3).

Som undertecknad varit inne på i föregående rekar kommer Brighton spela in merparten av deras pinnar på hemmaplan och mot lag som Arsenal, på resande fot, lär de bli lätträknade. Det motstånd som de ställts mot, som liknar ”Gunners” mest, är Manchester City och då blev det en 0-2-förlust hemma.

Dessutom är det ett tufft avbräck med målskytten Tomer Hemed borta för bortalaget. Trubbar av udden rejält.

Plockar Arsenal -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med två baljor – till 1,93x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:00, söndag 1/10
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: