Speltips inför Arsenal – Burnley 6/5: Sista matchen för Wenger

Spelbloggare Publicerat: 5 maj 2018

Arséne Wenger ska ta ett emotionellt farväl av Emirates Stadium i egenskap av tränare för Arsenal – och det med match mot Burnley. Av uppenbara anledningar är det också ”Gunners” vi lämnar förtroendet i händerna hos.

I en fotbollsvärld dominerad av valuta, spelar- och tränarbyten är sagor som den om Arséne Wenger sällsynta i sitt slag. Tränaren lämnar klubben efter 22 år vid rodret och det här blir hans adjö av Emirates Stadium.

– Jag känner mig sorgsen eftersom jag älskar den här klubben och vad den står för, och du lämnar inte 22 år av ditt liv och går vidare enkelt, kommenterar han det hela, rapporterar SkySports.

Beskedet kom dock väntat i och med de senaste åren av utebliven framgång. Under veckan trillades därutöver Europa League ur via en semifinalförlust mot Atlético Madrid. Med hänsyn till den totala dominansen i mötet på Emirates Stadium – en brutal käftsmäll.

Burnley, som får äran att ta plats på Emirates Stadium, har i praktiken säkrat en plats till Europa League nästa säsong och tränaren Sean Dyche ska som en hyllning för detta få en pub intill hemmaarenan Turf Moor döpt efter sig – något som indikerar på hur stor framgång det är för klubben.

För att även i teorin säkra denna EL-plats krävs en pinne från de två avslutande matcherna, eller att Everton tappar i minst en och inte hämtar in 15 plusmål i målskillnaden. Som ni förstår – det är klappat och klart…

Sista matchen – helmotiverade?

Det är sällan vi tar position för Arsenal i såhär pass stor favoritposition – mot kvalitativa motstånd. Burnley är, som vi tryckt på i flera rekar sedan seriestarten, underskattade av allmänheten och spelbolagen specifikt.

Men nu, när Burnley sitter säkert i båten, och Arsenal alltså spelar deras sista match med Arséne Wenger vid rodret på Emirates Stadium känner vi att motivationsfaktorn spelar en betydande roll. Mycket heder och ära att vinna.

Burnley är även i en lite sämre period; kommer från med dubbla kryss mot Brighton respektive Stoke och dessförinnan en förlust när Chelsea kom på besök till Turf Moor. Tappat en del.

Något i bredd tappas också i Burnley när Robbie Brady och Steven Defour, skadade, saknas. Framförallt är det dock osäkerheten för statusen runt Jonathan Walters, Ben Mee, Scott Arfield och Chris Wood som oroar.

Borta för ”Gunners” är Mohamed Elneny, Laurent Koscielny samt Santi Cazorla.

Arsenal -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,88 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% i bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 17:30, söndag 6/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.