Speltips inför Arsenal – Chelsea 24/1: Vi utnyttjar spelbolagens miss

Spelbloggare Publicerat: 24 januari 2018

Det tredje Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea bara under 2018 ska utspelas mitt i arbetsveckan, när en finalplats i Ligacupen står på spel mellan de bitska rivalerna. Valet av sida kunde knappast ha varit enklare.

Chelsea – Arsenal: 0-0
Arsenal – Chelsea: 2-2

Kalenderårets matcher dessa två emellan har varit täta sådana. Det ovanstående, 0-0, har vi från första matchen i detta dubbelmöte, varpå det är helt öppet inför returen. När de möttes i september 2017, Premier League, slutade det också med ett oavgjort utfall – mållöst.

Lite förvånande är det Chelsea som är presenterade favoriter, trots hemmaplansfördelen för Arsenal. Hur det kan motiveras är dock förståeligt, när ”Londons blåa” är åtta pinnar ovanför ”Gunners” i Premier League samt att de senare nämnda har haft en fruktansvärd mardrömsperiod runt årsskiftet.

Men Chelsea har inte heller presterat bra alls, om vi tittar på resultaten. Dock studsade de båda tillbaka senast – med besked! Brighton & Hove var en munsbit för Chelsea, som på bortaplan vann med 4-0. Arsenal krossade Crystal Palace med fyra mål mot ett.

Frågetecken finns det gott om inför matchen. Först och främst med lagens form – vartåt barkar det? Var vinsterna senast enbart tillbakastuds eller vänder det nu?

Därutöver har Chelsea inte färre än sex spelare som riskerar missa matchen: Ross Barkley, Thibaut Courtois, Andreas Christensen, Gary Cahill, Cesc Fabregas och Danny Drinkwater. Arsenal saknar nyförvärvet Henrikh Mkhitaryan samt trion bestående av Santi Cazorla, Oliver Giroud och Danny Welbeck. Aaron Ramsey samt Nacho Monreal – tveksamma kort.

Fifty-fifty inför matchen

Hade undertecknad varit oddssättare skulle det här vara en femtio-femtio-historia. Det kan sluta hur som helst och endera parten ska inte ses med större chans än den andra. Således är det på spelen till Arsenals favör värdet hittas, då de presenteras som underdogs av spelbolagen.

Det är klart att Arsenals problem spelar in, men på hemmaplan, mot toppmotstånd, har de varit förhållandevis lyckosamma under spelåret.

Matcherna mellan dessa rivaler har dessutom varit extremt tajta allesammans: tre kryss av tre möjliga under spelåret. Eftersom vi har oavgjort, jämnt strå, inför den här returen skulle det inte förvåna om det blev lite avvaktande och tillbakalutat spel.

Den något bättre parten är tveklöst Chelsea – men de skillnaderna neutraliseras av hemma-/bortafaktorn.

Värdet är på Arsenal, men vi vill också ha vinst på krysset, som skulle betyda förlängning, och spelar därför dem med +0,25 mål (asian handicap) till 1,81 gånger degen hos LeoVegas. Gäller då är halv vinst om det står oavgjort på tavlan när 90 minuter är summerade.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:00, onsdag 24/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: