Speltips inför Arsenal – Lincoln 11/3: David mot Goliat

Spelbloggare Publicerat: 8 mars 2017

Oddsdropp till trots – värde finns att tälja när det är David mot Goliat i FA-cupen. Sensationen Lincoln City, huserandes i femtedivisionen, besöker ett uppretat Arsenal på Emirates Stadium. Är då en ny skräll att vänta?

Lincoln Citys FA-cupresa är fantastiskt imponerande, också inspirerande för andra blåbärsklubbar i det engelska seriesystemet. Faktum är att de är den första amatörklubben som nått kvartsfinal på – hör och häpna! – 103 år. Vilken grej, va?

Resan hit, den har varit extremt svår. Bland andra Championshiplagen Ipswich och Brighton har värjts undan och den stora smällkaramellen kom senast, när man vann med 1-0 på Turf Moor efter ett sent mål.

Arsenal är inte bara omskakat, utan nära på nere för räkning. De blev totalt knockoutade av Bayern München i CL-slutspelet – förlorade med 2-10 över 180 minuter – och har även tappat stilen i Premier League, där de nu sjunkit till femteplatsen. Formraden, allt inräknat, 2-0-4. Illa, illa…

Ny skräll – inte en chans

Med Arsenals form i åtanke, kanske det verkar dumt att lämna förtroendet i deras händer – men undertecknad kan inte se någonting annat än en fullständig kross här. Det finns inte på kartan. Klasskillnaden ska helt enkelt vara så pass stor.

Fastän Lincolns resultat i FA-cupen vill antyda annat, är det rena amatörer som ställs mot en av världens största fotbollsklubbar. Ett mirakel följer ju sällan upp ett annat, och nu höjs nivån ännu några snäpp – från Turf Moor och Burnley till Arsenal och Emirates Stadium.

Perfekt typ av match för Arsenal efter att ha blivit förnedrade i Champions League i veckan – en sådan där de bara får köra och med all säkerhet också vinner med klara siffror. Kan behövas en sådan boost i truppen.

Dessutom kan FA-cupen ses som ett sätt att sätta plåster på såren när serietiteln är utom räckhåll. En klubb som Arsenal behöver titlar! Just FA-cupen brukar Arsenal också vara framgångsrika i; två av de tre senaste upplagorna har vunnits.

Proppen ur – jag säger 5-0 här.

Arsenal -3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt tre mål – spelas till 1,89x hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 18:30, lördag 11/3
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: