Speltips inför Arsenal – Newcastle 16/12: Tungt favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2017

Det är med smått dunkel form som Arsenal tar sig an lördagens hemmamatch mot Newcastle United. Samtidigt är det ett perfekt tajmat motstånd och vi känner oss bekväma med att placera polletterna hos ”Gunners”.

Fortsatt dystert är i det i Arsenal, som efter två tapp i följd, oavgjort i bortamatcher mot Southampton och West Ham United, tappat ännu större mark i Premier League-tabellen. Öppet och en hyfsad position för Champions League-platserna har de alltjämt, men konkurrensen är stenhård och inför matchen återfinns klubben som sjua.

De två kryssmatcherna har för övrigt också betytt tre raka seriematcher utan vinst. Dessa följdes upp av den där 1-3-förlusten mot Manchester United på Emirates Stadium.

Aaron Ramsey får stå åt sidan för Arsenal med en skada medan Shkodran Mustafi är ett tveksamt kort.

Rafael Benítez står inför en tuff och kall vinter, som tränare för Newcastle. Med ett begränsat material ska han, med vilka medel som än krävs, försöka hålla klubben kvar i Premier League. Och kris kan man påstå det vara redan nu. Smaka bara på dessa siffror; en poäng på de åtta senaste matcherna!

Eftersom skörden var lite överraskande stor före denna totala dipp, har de ändock huvudet över vattenytan – men tätt är det! Pinnen ner till bottentrion.

En pinne på åtta matcher

Två pinnar på de tre senaste seriematcherna. Det är Arsenals facit inför matchen. Kan man känna oro för dem? Absolut. Men ska de vara en favorit i fara här? Sannolikt inte. Undertecknad tror att de vinner klart, kort och enkelt.

Den här typen av matcher, hemma mot lite sämre motståndare, brukar Arsenal ha det enkelt för. Det är snarare så att de sviker när nivån på motstånden höjs.

Newcastle är alltså ett utmärkt tajmat motstånd för Arsenal. Nykomlingen har alltså bara spelat in en pinne på de åtta senaste matcherna, 0-1-7, och föll nu senast med 0-1 när Everton kom på besök till St. James’ Park. Flera av matcherna som laget sett närmast odugliga ut.

Förutom att Paul Dummett står som osäker för ”The Magpies”, får mittfältskämpen Jonjo Shelvey stanna hemma efter att ha visats ut senast.

Det här ska Arsenal vinna – och det klart…

Vi spelar dem med -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – till 1,76x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/12
TV:  tvsex logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: