Speltips inför Arsenal – Rennes 14/3: Desperat jakt

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2019

Arsenal sitter i djup knipa inför åttondelsfinalreturen mot franska Rennes i Europa League och måste sätta ton direkt på Emirates Stadium. Matchens speltips, signerat Spelbloggare, hämtas från målmarknaden.

Annons:

En ledningsbalja redan i den tredje minuten, en förd match och med bud på fler mål. När parterna mötte varandra på Roazhon Park var det Arsenal som inledde klart bäst, precis som det var planerat.

Men strax före halvtidspausen åkte mittbacksklippan Sokratis ut efter att ha fått syna sin andra ostskiva och på den tilldömda frisparken i samma sekvens lyckades fransoserna också kvittera – för att i den andra halvleken få in ytterligare två baljor och därmed vinna med tre mål mot ett.

Samma Sokratis, som annars varit framstående på senare tid, missar således också den här matchen, liksom Rob Holding, Héctor Bellerín, Danny Welbeck och eventuellt Henrikh Mkhitaryan.

Gästande Rennes, som nu sitter i förarsätet, har steppat upp en bra bit på sistone; nu med fyra av de fem senaste matcherna vunna och oavgjort som övrigt utfall. Caen värjdes undan med 3-1 under söndagen och i den förra Europa League-slutspelsrundan passerades spanska Real Betis med de samlade vinstsiffrorna 6-4 över 180 minuter.

Indisponibla för fransoserna är Jordan Siebatcheu, Romain Danzé, Aboulaye Diallo samt Ludovic Baal. Alla rapporteras vara skadelistade.

Mål åt båda håll

Söndagens toppfajt på Emirates Stadium mot Manchester United i Premier League, vann Arsenal med 2-0 och på pappret ser det förstås oerhört starkt ut, men dissekerar man insatsen lite mer på djupet, var det mer eller mindre ett under – nåja… – att nollan kunde hållas intakt. Motståndarna skapade massvis och ”Gunners” försvarsspel ser fortsatt osäkert ut.

Nu när Sokratis dessutom saknas för Arsenal, tillsammans med skadade Rob Holding sedan tidigare, tunnas defensiven ut ytterligare. Given pjäs i försvarslinjen normalt. En av de som faktiskt varit bland de bättre, alternativt mindre dåliga.

Här måste Arsenal framåt i banan, även om det från start inte lär bli på tal om någon dumoffensiv, och då kan ett formstarkt Rennes mycket väl straffa dem hårt. På de tre EL-slutspelsmatcherna, två mot Real Betis samt i det omvända mötet, har det blivit nio mål framåt. Heller har nollan inte hållits i en enda av dessa.

Målöverspelen ser mycket lockande ut såhär på förhand, men vi föredrar faktiskt spelen att det ska nätas åt båda håll – just på grund av Arsenals instabila defensiv. Offensiven är emellertid ett kraftpaket och att de ska lämna matchen mållösa vore en skräll utöver det vanliga.

Båda lagen gör mål spelas med glädje till 1,91 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, torsdag 14/3
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.