Speltips inför Arsenal – Röda Stjärnan 2/11: Fotbollsfest på Emirates

Spelbloggare Publicerat: 2 november 2017

Målen investeras i när Arsenals jakt på Europa League-slutspelet fortsätter och de tar emot Röda Stjärnan på Emirates Stadium. Blir det en fotbollsfest såhär under kvällen?

Den spegelvända matchen, i Belgrad, var en av de tröttaste historierna i årets Europaspel. Arsenal hade klart mest boll, men skapade försvinnande lite, liksom Röda Stjärnan. Matchens nolla spräcktes så sent som i den 85:e minuten och det var den stora höjdpunkten, en drömbalja från Oliver Giroud.

Minuterna innan målet hade Milan Rodic fått lämna planen efter att ha synat två ostskivor och försvarsspelaren missar således den här matchen.

Arsenal har visat bättrad form på sistone, men dras fortfarande med problem. Europa League är de ännu prickfria i hittills – väl vad som kan väntas i denna konkurrens? – och alltså vunnit tre av tre matcher. Vitryska BATE och just Röda Stjärnan delar på andraplatsen. Sist är tyska Köln, som förlorat alla matcher.

Varken Sead Kolasinac eller Shkodran Mustafi väntas riskeras av Arsené Wenger. David Ospina verkar inte heller det, vilket öppnar för Matt Macey att starta.

De senaste åren har Röda Stjärnan stuckit upp i den serbiska fotbollen vid ett par tillfällen och på allvar blivit en konkurrent till Partizan. Den inhemska serien, 15 matcher in i den, toppas med fyra pinnar ner till den nämnda konkurrenten.

Arsenals defensiv är sårbar

Matchen i Serbien blev till stora delar på Röda Stjärnans villkor, då de lyckade hålla försvarsmuren stående; släppte till överraskande lite. Spelade smart mot en, på pappret, klart bättre motståndare. Därför oflyt att det blev en nolla till slut.

Det är klart att Röda Stjärnan på nytt kommer försöka bevaka det resultat de har från start, men på Emirates Stadium är det Arsenal som ska sätta tonen, varpå matchen borde öppnas upp klart mer.

Och som undertecknad nämnt förut – jag litar inte alls på ”Gunners” försvar, särskilt utan Laurent Koscielny. Holding-Neny-Debuchy rapporteras utgöra en tänkbar trebackslinje och med oprövade Macey i målet är risken att det svajar till rejält.

Omställningsmöjligheter kommer dyka upp och då kan Röda Stjärnan absolut såra Arsenal, precis som både BATE och Köln lyckats med.

Båda lagen gör mål testas till 1,84x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 2/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: