Speltips inför Arsenal – Southampton 8/4: Toppchans på Emirates!

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2018

Ett desperat Southampton under isen borde få fortsatta problem i jakten på ett nytt Premier League-kontrakt. Söndagens bortamatch mot formstarka Arsenal ska inte vara något undantag – och här hittar ni allt inför matchen, oddsen och ett speltips.

Det är via Europa League som Arsenal ska nå nästa års Champions League. Så enkelt är det.

Londonklubben är placerade sexa i Premier League och har halkat efter med så mycket som 13 pinnar till topp fyra. En omöjlighet att hämta in. Desto mer hoppfullt ser det ut i nämnda Europa League, där en plats i semifinalen nästintill är säkrad efter att ha vunnit med förkrossande 4-1 över CSKA Moskva på Emirates Stadium i veckans kvartsfinal.

Returen, i Ryssland, spelas den kommande torsdagen och den ska mer eller mindre bara spelas av. Inte finns det väl på världskartan att ”Gunners” sjabblar till det där?

Att Southampton, med 31 matcher spelade, skulle vara i riskzonen – en stor sådan! – att åka ur Premier League är en smärre chock. För närvarande är de till och med på en av de tre nedflyttningsplatserna, som tredjejumbo, och det med två pinnar upp till säker mark och Crystal Palace, som har en match vardera mer spelad.

En bortatrea här skulle härmed betyda att Southampton får upp huvudet över vattenytan, men vad talar för att de skulle plocka en sådan?

Arsenal saknar fortsatt Henrikh Mkhitaryan, David Ospina och Santi Cazorla medan Southampton har hela truppen intakt. Positiva besked – från båda håll!

Två 0-3-förluster – mot bottenkonkurrenter

För att återkoppla till det ovanstående: ja, vad talar för en skräll här? Inte mycket, menar vi på Spelbloggare och även om det alltid känns lite riskabelt att syna Arsenal som storfavoriter, finns det inget alternativ här.

Arsenal har hyfsat med vila till Europa League-returen nästa vecka och behöver inte vara oroade för trötta ben. Dessutom är avancemanget i princip säkrat och det finns mycket att vinna i att stärka vinnarmentaliteten i laget inför säsongens slutspurt: att hålla i den fina formen.

Det har blivit hela fem raka vinster för Arsenal, varav alla med minst två måls marginal. Då har de städat av motståndare som CSKA Moskva samt AC Milan vid dubbla tillfällen. 3-0 över såväl Watford som Stoke City är inte fy skam heller.

I jakten på det nya kontraktet har bortalaget förlorat två raka matcher, båda med 0-3, mot bottenkonkurrenterna Newcastle United samt West Ham United. Det är under all möjlig kritik och att då åka och besöka ett formstarkt Arsenal på Emirates Stadium. Blir för tufft, va?

-1,0 mål (asian handicap) på Arsenal plockar vi till 1,93x hos ComeOn. Gäller då är insatsen tillbaka vid uddamålsvinst i matchen.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (Marknadens fetaste bonus: 3 000 kronor!)
Spelstopp: 15:15, söndag 8/4
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: