Speltips inför Arsenal – West Bromwich 25/9: Måltankar från Emirates

Spelbloggare Publicerat: 25 september 2017

Den nya Premier League-veckan öppnar Arsenal och West Bromwich på Emirates Stadium, där bortalaget överraskande nog hittas ovanför ”Gunners” i tabellen. Ändras det när 90 minuter är summerade?

Som alltid är det tre betydelsefulla och friska pinnar på spel, vilka Arsenal är pressade att spela in. De har inlett serien rätt illavarslande – 2-1-2 i resultatraden – även om krysset i bortaderbyt mot mästarna Chelsea i den förra omgången var ett kliv framåt.

Matcherna avverkar varandra tätt under den här perioden för ”Gunners” och det handlar, som alltid, om att värdera vad som är av störst betydelse – och det är förstås Premier League. De kommer från en 1-0-vinst över Doncaster i Ligacupen och väntar Europa League-spel i veckan, där det kommer roteras friskt, liksom i premiären, som de vann med 3-1 över Köln.

West Bromwich är av klassiskt mittenmaterial, och har varit så sedan en tid tillbaka. De är alldeles för bra för att dras in i bottenstriden, men saknar udd för att utmana uppåt. Faktum är att de, på pappret, öppnat seriespelet bättre än Arsenal; de två inledande matcherna vanns och därefter har det blivit två kryss och blott en förlust. Vartåt barkar det nu?

Cupen, i och med all rotation och den motivationsbrist som kan råda, ska man inte dra speciellt stora växlar av, men WBA kommer i alla fall från en 1-2-förlust mot Manchester City i den tredje rundan – en match de stretade emot väl i.

Det är vissa skadeproblem som Arsenal dras med. En som väntas missa är Mesut Özil, vars debutdatum kommer allt närmare. Gästernas Jake Livermore, Oliver Burke, Nacer Chadli och Chris Brunt är osäkra.

Målsnålt?

På hemmaplan, mot lite sämre motståndare, har Arsenal visat klassen; haft lätt i den typen av matcher. Det skulle kunna tala för dem här, men vi tänker ändå att en tajt match kan vänta oss.

West Bromwich är ett stabilt lag. Spelar sällan framåtlutat, kan lämna över taktpinnen utan att det betyder problem och släpper in relativt få mål. Här på Emirates Stadium blir det fokus på att i första hand hålla tätt bakåt och mot ett Arsenal som tenderar att överskattas och knappast är i toppform ska de ha chans att lyckas helt okej med detta.

Av flera offensiva – och andra, för den delen – spelare i Arsenal finns mer att kräva. Stundtals lite fantasilöst.

De två senaste inbördes mötena på Emirates Stadium har slutat 1- respektive 2-0. Tajta matcher där Arsenal till slut dragit det längsta strået. Tror det blir tillknäppt på nytt.

Under 3,0 mål (asian handicap) spelas till 1,82x hos Unibet. Insatsen tillbaka vid exakt tre mål i matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 25/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: