Speltips inför Aston Villa – Leeds United 23/12: Rykande hett toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 22 december 2018

Ladda upp inför julen med Championshipfotboll – ett rykande hett toppmöte mellan Aston Villa och Leeds United. Matchen är analyserad och här hittar ni vårt speltips inför vad som komma skall.

Annons:

Underhållningen kan man inte klaga på när Aston Villa spelar – ofta fartblint, full rulle och med en herrans massa mål såväl framåt som bakåt. Se bara de senaste matcherna:

Aston Villa – Stoke: 2-2
West Bromwich – Aston Villa: 2-2
Middlesbrough – Aston Villa: 0-3
Aston Villa – Nottingham Forest: 5-5 (!)
Aston Villa – Birmingham: 4-2
Derby County – Aston Villa: 0-3

De här kryssen och tappen har emellertid inneburit att Villa förlorat en del mark i tabellen och droppat till åttondeplatsen – med en trea upp till playoffområdet. Observera att speltipset är skrivet och publicerat före lördagens uppsjö av matcher.

Tror ni på en målfest även denna afton? Överspelet på 2,5-målslinan kan då vara ett alternativ till oddset 1,75.

Och Leeds, då? Ja, det är briljans numera. Som de skiner. Fem raka matcher, med blott ett insläppt mål, har vunnits och förstaplatsen i Championship tagits över från Norwich City. En av de främst lysande stjärnorna har varit den svenske mittbacksklippan och Malmö FF-sonen Pontus Jansson.

Ett handfull skador finns att ta hänsyn till inför matchen, för båda parter. Aston Villa saknar Birkir Bjarnason, Albert Adomah, Henri Lansbury, Jack Grealish samt Mile Jedinak medan Leeds har Gaetano Berardi, Luke Ayling, Jamal Blackman, Liam Cooper, Stuart Dallas och Samu Sáiz indisponibla.

Serieledarna i toppform

Aston Villas monsteroffensiv blir att se upp med för Leeds United, men serieledarna har också visat prov på ett fantastiskt stabilt försvarsspel; vunnit fem raka matcher och hållit nollan i fyra av dessa.

Fokus riktas därför inte på målmarknaden – utan vi tar istället sida i matchen och det för bortalaget, som vi värderar som den snäppet bättre, stabilare och formstarkare parten. De har trots allt spelat in 12 fler pinnar än motståndarna.

Spelbolagen presenterar Villa som knappa favoriter – och vi ser snarare Leeds som detsamma, eller att det eventuellt ska vara femtio-femtio i matchen.

Gästerna spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,79x hos LeoVegas.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leeds United +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 14:30, söndag 23/12
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.