Speltips inför Aston Villa – Preston North End 20/2: Toppmöte i Championship

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2018

Championship bjuder på toppmöte under tisdagskvällen. Tredjeplacerade Aston Villa tar emot Preston North End, som hittas precis nedanför playoffplatserna, på Villa Park. Vad är att vänta – målrikt eller målsnålt?

Strålkastarljuset är starkt riktat mot Champions League denna afton, men det finns en hel del gott att plocka från den engelska andradivisionen, där det spelas en handfull matcher. Vårt favoritspel? Från Villa Park!

Tack vare en radda av fina resultat har Aston Villa fått känn på direktplatserna till Premier League, men i och med förra veckans 0-2-förlust borta mot Norwich City tappades seriens silverplats. Formen bör emellertid inte vara i fara, då det hade blivit fem raka vinster dessförinnan.

Skadelistan pryds av Jonathan Kodjia, Christopher Samba, Jed Steer, eventuellt Albert Adomah samt Jack Grealish.

Lika starkt står inte Preston i Championship, men de är fortfarande en av de starkaste kandidaterna för att flyttas upp. De är på platsen precis under playoffområdet och har ett avstånd om tre pinnar dit. Till kvällens motstånd, Villa – nio!

Som alltid i de olika ändarna av tabellen är det tre lika friska som betydelsefulla poäng som hittas i den här potten. Störst är pressen på Preston North End. Vågar de gå för segern, i en av årets tuffaste bortamatcher? Det är mycket svårt att sia. Och om så blir fallet – hurdan blir reaktionen tillika utfallet på det?

Med all säkerhet indisponibla för Preston är Sean Maguire samt John Welsh. Statusen runt Paul Gallagher och Tom Clarke ska kollas på närmare avspark. Fifty-fifty.

Fart, fläkt – och mål!

På Villa Park är det inte minsta tvekan om att Aston Villa, i vanlig ordning, kommer trumma på – höja tempot och skölja fram i anfallsvåg efter anfallsvåg. Ofta görs detta med stor lycka, även om det blir en del insläppta mål på köpet.

Av Villas sex senaste hemmamatcher har alla innehållit minst två mål och fem av dem minst tre. Här räknar vi med stor revanschlusta från torsken senast, i jakten på en topp två-plats. Kliver på hårt?

Gästande Preston har kapacitet. Det har vi fått se vid upprepande tillfällen och hoppet om en PL-plats lever än. Merparten av deras senaste matcher har varit rätt balanserade i dess utformning, den offensiva kontra defensiva balansen, men åtta av de nio senaste matcherna har det blivit minst två strutar i åtminstone.

Tonen för matchen ska Villa, som hemmalag och även den något bättre parten, sätta och därför tror vi på fart, fläk och – mål.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två – kan köpas till 1,71x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/2
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: