Speltips inför Aston Villa – West Bromwich 11/5: Avgörandets stund

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Snart står världens mest värdefulla match på schemat, men är det Aston Villa eller West Bromwich som får spela den? Speltips inför semifinalen i Championship-playoff den 11 maj.

Annons:

Då är vi framme vid den kanske allra mest intressanta delen på hela säsongen. Många stora ligor runt om i Europa ska avgöras och i Championship är det dags för playoff. Det engelska seriesystemet använder sig av det här upplägget rakt igenom samtliga professionella serier och det ger upphov till en hel del spänning.

I Championship inleds det hela med semifinaler, som dessutom spelas i dubbelmöten. Här är det bra att ha med sig att bortamålsregeln – den vi lärt känna via Champions League i veckan om inte annat – inte gäller. Det är alltså rena mål som räknas och inte att bortamål räknas dubbelt. Det öppnar för förlängning på ett helt annat sätt.

I en av matcherna möts Aston Villa och West Bromwich, två lag som enligt många hör hemma i Premier League och som rent organisatoriskt har förutsättningarna på plats för att ta klivit upp. Det är också två lag som visat en fin höjd under året och som snabbt etablerade sig i toppen, om än inte som konkurrenter allra högst upp.

Målspel i första mötet

Märk väl att det här för spelarna och klubben är enormt viktiga matcher. Playoff-finalen som spelas i slutet av månaden kallas den mest värdefulla matchen i hela fotbollsvärlden då det är sådana enorma summor som landar på klubbens konto om man når Premier League, där tv-pengarna saknar motstycke i hela fotbollsvärlden.

Dessutom vill spelarna självklart ta steget upp för att kunna slåss med de allra bästa och visa framfötterna den vägen. Vi får väl anta att det är en del bonusar inblandad, varpå de ekonomiska incitamenten också är värda att ta i beaktande på individnivå.

Hur som helst står extremt mycket på spel inför semifinalerna och även fall bortamålsregelns dumpande gör att det inte behöver bli fullt så krampaktigt ser vi framför oss ett Aston Villa som ogärna skänker något till West Bromwich. WBA å sin sida är ett defensivt inriktat lag – inte minst på bortaplan – varpå deras matchplan bör vara ganska given i den här matchen.

Aston Villa må sakna Örjan Nyland och möjligen James Xhester, medan gästerna inte har varken Gareth Barry eller avstängde Hal Robson-Kanu i laget. Men det här är avbräck som vi snarare tycker talar för mer försiktighet.

Under 2,75 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  13:30, lördag 10/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.