Speltips inför Atalanta – Juventus 30/1: Slagläge i kvartsfinalen

Spelbloggare Publicerat: 30 januari 2019

Åtta klubbar ska bli till fyra i Coppa Italia och en av kvartsfinalerna spelas mellan Atalanta, som vältajmat nog toppat formen, och alltid lika dominanta Juventus. Mycket talar för en underhållande och nervkittlande historia i Bergamo.

Annons:

Vilka fantastiska kvartsfinaler som står på kvartsfinalmenyn i den italienska cupen, eller hur?

Juventus har, som bekant, dominerat italiensk klubbfotboll med järnhand under 10-talet och så även i cupspelet, där fyra raka titlar lyckats inkasseras – och kravbilden är minst lika uppskruvad nu som under föregående säsonger. Stärkta av Cristiano Ronaldos offensiva spets, då ska man ses med toppchans på alla de stora titlarna.

Det är med andra ord en rejäl uppgift för Atalanta att bemästra om de ska kunna skrälla sig vidare och redan nu eliminera det på pappret största hotet, men tajmingen kunde väl knappast vara bättre för att ställas mot dem?

Atalanta visar prov på fantastisk form i allmänhet och offensiv sådan i synnerhet. Under söndagen hämtades 0-3 i halvtid in till 3-3 efter fulltid i toppmötet mot AS Roma och vändningen kunde, sett till hur matchbilden utvecklades, exempelvis med en missad straffspark, ha fullbordats.

Formraden består nu av tre vinster och två kryss, i vilka matcher den samlade målskörden är enastående med 18 fullträffar.

Offensiva avtryck

Medan Atalanta visar upp en helt sinnessjuk anfallsstyrka, visar Juventus upp mindre positiva tendenser – även om de fortsätter vinna match efter match, nu fem raka till antalet, och sist de misslyckades att kamma hem hela potten var mot just Atalanta i en match som slutade 2-2.

Spelmässigt snurrar maskineriet på långtifrån lika friktionsfritt som resultaten vill antyda. Mot Lazio senast, en 2-1-vinst borta, var trean mer eller mindre att betrakta som ett rån och problem hade man också i Supercupfinalen mot AC Milan häromveckan.

Allt hopknåpat – Atalantas offensiva form, men defensiva svajighet och ett Juventus som ser mer sårbara ut än på länge – finns det en radda av målspel att sätta tänderna i.

Och vårt val? Att det målas åt båda håll till mycket fina 1,80 gånger degen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt, utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 30/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.