Speltips inför Atalanta – Napoli 3/12: Givet målspel

Spelbloggare Publicerat: 3 december 2018

Den offensiva form, men också defensiva sårbarhet, som Atalanta visar prov på är ögonbrynshöjande och när de tar emot kraftpaketet Napoli på Stadio Atleti Azzurri d’Italia blir det förstås fokus på målmarknaden.

Annons:

Upp, ner och upp. Vad nu? Atalanta är som omöjliga att få grepp om och den närmsta framtiden ser mycket oviss ut för deras del.

Serie A-året inleddes faktiskt med en komfortabel, till och med förkrossande 4-0-vinst över Frosinone – för att sedan radda upp sju segerfria matcher och därefter vinna fyra på raken. Nu senast fick dock den sviten ett abrupt slut när Empoli besöktes och det slutade i en bitter 2-3-förlust, trots att matchen leddes med 2-0.

Hurdan blir reaktionen på den insatsen, är då frågan? Med tanke på vad som hittills visats upp – är det omöjligt att sia. Atalanta är extremt svårbedömda, från match till match men också väl i matcherna.

Napoli är ett kraftpaket på alla sätt och vis, även fastän de – liksom resterande konkurrenter – inte har den minsta chans på att sätta stopp för Juventus, som häromdagen med enkelhet värjde undan Fiorentina med 3-0, dessutom på bortaplan. Där är kvalitetsavståndet helt enkelt alldeles för stort.

Men bakom serieledarna är det just Napoli som har plats, strax före Inter och en bit ner till resten av svansen. Förutom detta levereras det stort i Champions League, där slutspelsutsikterna inför den avslutande matchen är väldigt ljusa – och det trots att PSG, Liverpool och Röda Stjärnan stått för motståndet.

Josip Illicic missar matchen för Fiorentinas del efter att ha blivit utvisad senast medan Napoli har kvar Vlad Chiriches, Amin Younes och Simone Verdi på skadelistan. Utöver det står Raúl Albiol som tveksam.

Fem raka över 2,5 mål

Vad finns överhuvudtaget att diskutera här?

Att ta sida på resultatfronten vore vanskligt. Värdeluckorna ser små ut, Atalanta är extremt ojämna och innan torsken mot Empoli hade Inter krossats med 4-1 just på Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Galet mycket upp och ner.

Det som varit genomsyrat Atalantas matcher den senaste tiden är hur pass öppna, chans- och målrika de varit. Rena målexplosionerna. Potent anfallsspel. Svajigt försvarsdito. Fem raka matcher har innehållit minst tre baljor och tre av dem minst fem. Ett häpnadsväckande facit.

Napoli försöker i princip alltid spela en offensiv och optimistisk fotboll – något som blir väldigt naturligt då de offensiva kvalitéerna överordnar helt klart de defensiva sådana. Annorlunda har vi svårt att se det bli här, approachen till matchen.

Och det faktum att fem bortamatcher efter varandra passerat 2,5-målslinan är ytterligare siffror som stärker vår tro på just – målen.

Över 2,5 fullträffar synas gladeligen till 1,73 gånger pengarna – ett odds som presenteras av William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:30, måndag 3/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.