Speltips inför Athletic Bilbao – Espanyol 8/3: 1X2-lyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 7 mars 2019

Truppsituationen och hemma-/bortaplansfaktorn står i största fokus inför fredagsbataljen mellan Athletic Bilbao och Espanyol i spanska Primera División. Enkel val av sida här, va?

Annons:

Det handlar faktiskt om ett möte från seriens undre tabellhalva, men så tätt som det är i det mellersta skiktet av tabellen, från platserna strax över botten till Europaditona, är det fortfarande två klubbar som ställt in siktena på Europa League-slutspelet.

På 26 matcher har parterna spelat in 33 pinnar vardera och har med det bara fyra upp till Europakval. Snacka om att det på alla sätt och vis kommer bli nervkittlande i den striden, med en handfull lag som konkurrerar på hyfsat lika villkor. Totalt öppet race.

En faktor som talar starkt för att spelårsslutspurten kan bli minnesvärd för Athletic Bilbao del är sättet de lyft sedan tränaren Gaizka Garitano klev in på posten – att det totalvänt; från att ha varit på nedflyttningsplats, svika vecka in och vecka ut och till att nu vara i den här situationen. Momentum, klass och form.

Fy skam ser det heller inte ut för Espanyol, som efter en djup formsvacka nu undvikit att förlora fem matcher efter varandra. Spelschemat må har varit förhållandevis tacksamt och tre av matcherna slutat lika – men som känt existerar inte enkla matcher i en serie som La Liga. Tyder på styrka och slagkraft, såklart.

Skadebekymmer för Espanyol

Oddsen på spelen till Athletic Bilbaos favör har dippat en bra bit sedan de släpptes och annat hade varit svårt att se, men finns det fortfarande kvar en del värde att hämta? Det menar vi bestämt. Annorlunda kan det emellertid vara närmare inpå avspark.

Bilbao åkte på en 0-2-förlust när ett starkt Valencia besöktes senast och den bittra eftersmaken kan i viss mån fortfarande sitta i. Ändå finns det nog med faktorer som talar till deras fördel inför matchen och det är framförallt två – hemmaplansfördelen och den hemska truppsituationen för motståndarna.

San Mamés Barria har blivit en mardrömsplats för seriekonkurrenterna att besöka. En fantastisk vinnarkultur har växt fram framför hemmafansen, mål släpps i princip inte in och i serien har de åtta raka matcher på arenan utan att ha förlorat. Av de sex senare är fyra vunna. Bland annat har Sevilla värjts undan med 2-0 och ett 0-0-kryss lösts mot serieledande Barcelona.

Gästerna är i en uppåttrend, men helt friktionsfritt snurrar spelet absolut inte på. Flera huvudrollsinnehavare i truppen missar matchen på grund av avstängningar och skador; Borja Iglesias, Sergi Darder, Pabo Piatti, Sergio García, David López och mest sannolikt också Óscar Duarte. Enorma bekymmer.

1,77 x insatsen för helt enkelt räcka för ett spel på den raka ettan, men värdemarginalerna är förhållandevis små och om oddset fortsätter dippa kan det vara att föredra att kika närmare på olika typer av livespel istället.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 150% bonus upp till 1 500 kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao vinner, rak etta
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 21:00, fredag 8/3
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.