Speltips inför Athletic Bilbao – Levante 23/4: Bud på skräll

Spelbloggare Publicerat: 22 april 2018

Måndagsfotbollen från Spanien bjuder Athletic Bilbao och Levante på – och det är en match där motivationsfaktorn spelar en betydande roll på förhand. Därför: bud på skräll?

Det är uppseendeväckande hur Athletic Bilbao slarvar bort det här spelåret; att som kandidater för Europaspel, liksom alltid de senaste åren, till att simma runt på den undre tabellhalvan och med största sannolikhet också landa där.

I vissa matcher visar Bilbao prov på de kvalitéer som faktiskt besitts – det är bara att dipparna varit alldeles för djupa och långt gångna. Sällan som laget verkligen kommit in i ett positivt ”flow” och det hela har landat i en ond spiral. Under 2018 har de inte vid ett enda tillfälle vunnit två eller fler matcher efter varandra.

Något mer nedskruvade var förväntningarna på Levante, som nykomlingar och med en för ärlighetens skull tunn trupp. Enda målet: att överleva. Och för det ser det hoppfullt ut! Mycket hoppfullt!

Bara för några veckor sedan var situationen en helt annan för Levante – närmast hopplös! Nu har de dock vunnit fyra av de sex senaste matcherna, ynka en förlorats och det mot Atlético Madrid, och därmed lyft en position samt sex pinnar upp ovanför strecket – och det med en match mindre spelad, alltså denna, än Deportivo La Coruña under detsamma.

Ett störmoment för Levante är den välfyllda frånvarolistan. Fyra spelare är skadade och helt säkra att missa matchen, Rubén Rochina avstängd medan Erick Cabaco samt Giampaolo Pazzini är tveksamma.

God chans för Levante

Bortsett från alla avbräck, som i stort inte är ny fakta, talar mycket för Levante. De har bara förlorat en av de sex senaste matcherna, varav fyra vunnits, och vill förstås säkra kontraktet i den spanska förstadivisionen.

Så, varför skulle Levante ses med så pass liten chans?

Det skulle väl vara Athletic Bilbaos utsökta insats borta mot Real Madrid senast, där ett mål i baken i de absoluta slutminuterna innebar att det blev delad pott istället för en vinst. Oavsett vad – mycket positivt att hämta därifrån!

Men här väntar en helt annan matchbild och när Bilbao hittar stilen i en match, faller de ofta ihop i nästa. Sällan de står för flera starka prestationer efter varandra. Också beräknas anfallsstjärnan, Aritz Aduriz, missa matchen. Tungt om så blir fallet…

Av de 20 senaste matcherna har Bilbao bara vunnit fyra, vilket understryker de problemen som brottas med.

+1,0 mål (asian handicap) på Levante känns bra till 1,71 gånger pengarna hos Bethard. Då är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till tusenlappen!

Speltips:

Speltips: Levante +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Sätt in 500, spela för 1 500 kronor – Unik bonus!)
Spelstopp: 21:00, måndag 23/4
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: