Speltips inför Athletic Bilbao – Real Madrid 2/12: Investeras i målen

Spelbloggare Publicerat: 2 december 2017

Lördagen bjuder på en kvällsmatch mellan krisande Athletic Bilbao och ett desperat Real Madrid på San Mamés Barria. Spelbolagen är inte fullt lika övertygade om hur matchen kommer utvecklas, som vi är.

Fyra i tabellen och åtta pinnar upp till Barcelona. Hittills har säsongen inte utvecklats som Real Madrid, Primera División- och Champions League-mästare, velat och titeldrömmen tycks bara bli mer och mer av just en dröm, snarare än en potentiell realitet.

Inte heller i Champions League har Real Madrid visat upp de bästa av deras sida. En pinne på två matcher mot Tottenham betyder att förstaplatsen inför den avslutande matchen, en helt betydelselös sådan, är utom räckhåll. Slutspelet är de emellertid klara för. Speciellt heta känns de dock inte inför det…

Gästerna får ofta pryda rubrikerna av rent allmänintresse, men man ska inte vifta bort Athletic Bilbaos hemska serieupptakt. Med ett snitt på snåla pinnen per match, 13 spelade, är en bra bit nere på den undre tabellhalvan. Det handlar då om en klubb som det krävs av att utmana om Europaplatserna.

Också, på tal om Europa, är de i riskzonen att missa EL-slutspelet – och kommer det om de skulle förlora den avslutande bortamatchen mot Zorya. Vem minns inte när de blev totalt utspelade av svenska Östersund på Jämtkraft Arena? Ha i åtanke ska dock att det roterades en hel del. Veckans cupspel blev det respass ur efter förlust mot Formentera, huserandes i landets tredjedivision.

Måste jaga trean

Precis när Gareth Bale hade hunnit bli tillbaka, blev han skadad på nytt – och hans skadeproblematik blir bara alltmer parodisk. Visst är det en del offensiv kraft som de blir utan när walesaren är borta, Real Madrid – men de är vana med situationen och har spelat utan honom under merparten av spelåret. Marco Asensio kan också missa matchen

Här lutar vi åt att målen är nära till hands, fastän Real Madrid inte fått fart på de spelare som förväntas stå för baljorna, läs: Cristiano Ronaldo och Karim Benzema. I det hela ska vi även ta hänsyn till att defensiven är sårbar medan offensiven, trots allt, håller världsklass.

När det ser ut som såhär, när Barcelona i topp ryckt ifrån så, måste Real Madrid vinna – vecka in, och vecka ut. Jagande trean blir de sårbara för ett Athletic Bilbao som fått lite ruljangs på offensiven – utan att det blivit bättre bakåt.

Addera på detta att Bilbao och Real Madrid har en tradition att spela öppna och underhållande matcher mot varandra. 13 av de 15 senaste har innehållit minst tre mål.

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – tas till 1,85 x såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 2/12
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: