Speltips inför Athletic Bilbao – Villarreal 19/11: Höjdarspel identifierat!

Spelbloggare Publicerat: 19 november 2017

Kvällsfotboll bjuds det på från Spanien, Primera División. Underhållningen ska ett desperat Athletic Bilbao och Villarreal stå för. Vi ställer oss lite oförstående till värdskapets stora favoritskap. Dagens bästa speltips?

Athletic Bilbao haltar rejält och desperationen blir bara större och större. José Àngel Ziganda riskerar att få foten när som helst om prestationerna inte bättras på. Efter de inledande tre matcherna, två vinster och ett kryss, har endast en match vunnits i seriespelet och poängsnittet är på blygsamma en poäng per match.

Dessutom står de i riskzonen att missa Europa League-slutspelet, även om hoppet vaknade till liv i och med 1-0-segern över Östersund senast. Upp till slutspelsplatserna och tvåan Zorya – en pinne med två matcher kvar.

Men naturligtvis är det just i La Liga som man ska få ordning på grejerna först och främst. Klar prioritet.

Villarreal är, där också Athletic Bilbao hade som mål och kravbild att finnas, uppe i toppskiktet av tabellen – även om de såklart inte är av titelmaterial. Femma nu och till CL-platserna har de så lite som en trea. Om en sådan kommer här, sätts framförallt Madridklubbarna på hård press…

Àlvaro González kan komma att missa matchen för Villarreal. Spelare som Samu Castillejo, Rúben Semedo och Andrés Fernández är borta ur truppdiskussionen. Situationen är knappast bättre för Bilbao, som har Iker Muniain, Beñat Etxebarría, skadade, och Mikel Vesga, avstängd, borta till matchen. Òscar De Marcos status ska kollas närmare in på avspark.

Oförstående till oddsen

Varför presenteras Athletic Bilbao som så stora favoriter? Det ställer jag mig helt oförstående till och ser därför till att utnyttja den värdelucka som bildats åt det andra hållet.

Det är klart att formen, för båda parter, är lite oviss efter ett uppehåll, men det har å andra sidan bara varit på en och en halv vecka. Svårt att tvärvända då, förstås. Tempot sitter fortfarande i.

Det tål att understrykas att Bilbao bara vunnit två av de 13 senaste matcherna, och då var en av dessa hemma mot Östersund. Merparten av dessa matcher har också varit förluster och innan uppehållet föll de platt med 1-3 när Celta Vigo besöktes. Det kanske krävs ett tränarbyte för Bilbao att komma på rätt köl…

Villarreal presterar som väntas, mer eller mindre. God form har de haft på sistone; så lite som en förlust på de nio senaste matcherna och den kom när ett b-betonat lag presenterades i den inhemska cupen, vilken inte alls är av prioritet.

Ser ett brutalt värde i spelen till Villarreals favör här. De spelas med +0,25 mål (asian handicap) till strax över dubbelt betalt hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Villarreal +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, söndag 19/11
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: