Speltips inför Atlético Madrid – Athletic Bilbao 18/2: Hemmaseger att vänta

Spelbloggare Publicerat: 18 februari 2018

Strålkastarljuset riktas mot Wanda Metropolitano, varifrån Atlético Madrid och Athletic Bilbao drabbar samman. Form, kvalitet, hemmaplansfördel och truppsituation talar för matchens värd – och då är det på sin plats att investera i dem.

Veckans Europa League-slutspelsmatcher för Atlético Madrid och Athletic Bilbao var båda stora skalper. De har mer eller mindre säkrat avancemang till nästa slutspelsrunda – Atlético via en 4-1-kross av FC Köpenhamn och Bilbao med en 3-1-vinst över Spartak Moskva. Båda matcherna var på bortaplan.

För Atlético Madrids del kan vi ändå påtala ett kraftigt Europafiasko, i och med att Champions League-slutspelet missades. Väl hemma i Spanien, Primera División, har de silvermedaljen som i en ask. Valencia har spurtats ifrån medan Barcelona ser ut att bli svåra att hämta in på.

Athletic Bilbao har inte mycket att vara tillfreds med det här spelåret. Som alltid var de, inför året, en kandidat för att ta en av platserna bakom det absoluta toppskiktet och det hela har landat i att de nu, med 23 matcher spelade, är på en blek trettondeplats. 28 pinnar på 23 matcher. Fiasko, fiasko, fiasko!

Lite större stabilitet i spelet och kontinuitet i resultaten har Athletic Bilbao haft under den senare delen av säsongen, men vinsterna tickar in alldeles för sällan och med för stora mellanrum.

Svårstoppat hemmalag

Alla kryss har satt käppar i hjulen för Athletic Bilbao och deras sikte uppåt i tabellen och innan Europa League-segern senast hade de 0-4-1 i formraden. Inte en enda av dessa har heller varit mot något toppmotstånd, utan i sådana matcher de setts med stor chans i på förhand.

Och utan formen – hur ska man då kunna stå emot ett betydligt bättre Atlético Madrid, på bortaplan? Det ska det mycket till för.

Atlético Madrid ser bra ut just nu och den andraplats som innehas är de välförtjänta av. Man vet oftast vad man får av dem och nivån är förhållandevis hög. Nio av de 11 senaste seriematcherna har de dragit det längsta strået i och på hemmaplan är de erkänt svårstoppade. Inte en enda av årets Primera División-matcher på Wanda Metropolitano har förlorats.

Som om Bilbaos aktier inte redan var låga – här saknar de framstående pjäser i Aritz Aduriz samt Raul García, båda avstängda.

Hemmavinst? Ja! Med marginal? Mycket möjligt.

-1,0 mål (asian handicap) på Atlético Madrid är värt att testa till 1,76 x insatsen hos Bethard. Gäller då är insatsen tillbaka vid uddamålsvinst i matchen.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 16:15, söndag 18/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: