Speltips inför Atlético Madrid – Barcelona 24/11: Tempen höjs

Spelbloggare Publicerat: 24 november 2018

Djupa rivaler. Nummer tre mot nummer ett. En pinnes skillnad. Känner ni hur tempen höjs? Atlético Madrid mot Barcelona på Wanda Metropolitano – och därifrån presenterar Spelbloggare ett lika hett speltips.

Annons:

Det blir att rivstarta direkt efter uppehållet för såväl Atlético Madrid som Barcelona – en match som även vidare kan ha en stor inverkan på hur toppstriden utvecklas.

Som nämnt: Atlético Madrid hittas på tredjeplatsen i Primera División och mästarna Barcelona är etta. Glappet emellan är emellertid bara på ynka pinnen och det innebär att katalanerna redan nu kan passeras och så även av ett par konkurrenter till, Sevilla och Deportivo Alavés, som också hittas precis bakom dem.

Höjderna som Barcelona besitter i deras spel är fenomenala, rena världsklassen. Se bara på 5-1-krossen av Real Madrid för strax under en månad sedan. Under spelåret har däremot dipparna varit oroväckande djupa, från match till match samt i matcherna. Senast blev det en extremt oväntad 3-4-förlust när Real Betis kom på besök till Camp Nou.

För Atlético Madrid blåser varma vindar. Innan uppehållet värjdes Athletic Bilbao undan med 3-2 och dessförinnan Borussia Dortmund, som varit ett av Europas mest briljanta lag under säsongen, med 2-0 i Champions League.

Mål åt båda håll

Luktar det inte mål här?

Atlético Madrid må normalt vara försvarsstarka och väldigt välorganiserade, men saknar nu Diego Godín och sannolikt även José Giménez – de två ordinarie mittbackarna. Att då ställas mot Barcelonas monsteroffensiv, där Leo Messi är i spetsen, blir en ännu klurigare uppgift.

Framåt finns dock styrkor även i Atlético, som tagit rejäl fart på sistone. De är oerhört starka på att såra motståndarna i omställningssituationer – och sådana kan det bli en hel del av mot ett Barcelona som alltid vill rulla boll.

I fem av de sex senaste inbördes mötena har det också blivit mål åt båda håll. Ofta jämnt, dessutom.

Att Barcelona är sårbara, ja, det är tveklöst. Senast blev det alltså fyra insläppta och en förlust mot Real Betis. Innan dess, 1-1 mot Inter och det följde upp en knapp 3-2-vinst över nästjumbon Rayo Vallecano. Inte fullt så stabilt…

Thomas Vermaelen, Sergi Samper samt Ivan Rakitic är för övrigt indisponibla för katalanerna till matchen.

Interwetten ställer ut oddset 1,75 för BLGM-spelet och det är ett hyfsat värdeobjekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, lördag 24/11
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.