Speltips inför Atlético Madrid – Barcelona 26/2: Fel favorit?

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2017

Rivalmöte och en fantastisk höjdare väntar i spanska Primera División – Atlético Madrid mot Barcelona, på Vicente Calderón. Vi kan räkna med stor revanschlusta från värdens sida. Kan de lösa tre pinnar?

Två av Spaniens storheter möter varandra och efter att ha varit uppe och tampats i toppen mot varandra under flera år, har också en stark rivalitet växt in på djupet i klubbarna. Matcherna mellan Atlético Madrid och Barcelona blir alltid fantastiska historier.

Titelhoppet tändes precis till för Barcelona i och med Real Madrids oväntade förlust mot Villarreal i veckan och nu skiljer bara en pinne dem åt med en match mer spelad. Vinst här, och då lever titelstriden på allvar. Men blir det så? Formen är ju knappast toppad och det finns mycket mer att önska i både prestationer och resultat.

Atlético Madrid är en besvikelse, i och med att de inte är inblandade i titelracet. Faktum är att de bara är fyra i tabellen och står med fyra pinnar upp till trean Sevilla, som då har den sista direktplatsen till Champions League, och ytterligare två till just Barcelona. Målet nu – en plats i topp tre.

Fernández, Juanfran och Tiago är out för Atlético Madrid. Godín ser ut att åter ta plats i mittlåset efter att ha varit skadad under en period. Barcelona saknar Vidal och eventuellt Mascherano.

Ska inte vara underdogs?

Ska verkligen Barcelona vara favoriter här? Undertecknad menar – nej. Snarare fifty-fifty-känsla.

Det var extremt nära att Atlético lyckades komma tillbaka i det här cupdubbelmötet som utspelades i början av månaden, men bland annat en straffmiss i bortamatchen innebar att det bara slutade oavgjort, 1-1, på Camp Nou och från Vicente Calderón hade Barcelona vunnit med två mål mot ett. Oflyt.

Revansch nu? Mycket möjligt!

Atlético har hittat formen, fått fart på offensiven och stod för en superb prestation i veckans Champions League när bortamötet mot tyska Bayer Leverkusen vanns med 4-2. God känsla i huvudstadsklubben!

Annorlunda med Barcelona… De hade enorma problem med ett tunt Leganés hemma på Camp Nou förra veckan och det krävdes ett mål från Leo Messi i den 90:e matchminuten för att det skulle sluta i en vinst – och då var det knappt förtjänt. 2-1.

Ännu värre var det innan dess för katalanerna, när de blev rentav krossade av PSG i Paris. 0-4 i baken! Det innebär att endast ett mirakel kan rädda dem i Champions League.

Som det ser ut just nu ska Atlético Madrid inte vara underdogs på hemmaplan…

Atlético Madrid +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 2,14 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,14 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, söndag 26/2
TV:  viasatfotboll logo viasatultrahd logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: