Speltips inför Atlético Madrid – Bayer Leverkusen 15/3: En match som bara ska spelas av?

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2017

Visst är det redan avgjort? Bayer Leverkusens uppförsbacke är alltför brant inför returen mot Atlético Madrid på Vicente Caldéron. Den väntade matchbilden öppnar för ett spel på målmarknaden. Vilket?

När Fernando Torres smällde in 4-2 för Atlético Madrid i slutminuterna på BayArena, då släcktes väl också Bayer Leverkusens Europadröm? Mer eller mindre ingenting talar för att de skulle kunna hämta in det här.

Oddssättarna hos de olika bookiesarna instämmer i det – ger tyskarna mycket små möjligheter. På marknaden över vilken part som ska avancera vidare står oddsen i 1,02-26,00.

Om äventyret, precis som väntat, får sitt stopp här, skulle det ta hårt på Bayer Leverkusen – kanske lite hårdare än det hade i vanliga fall. De har ju, som säkert bekant, inte alls kunnat leverera i Bundesliga, där de är på en blek tiondeplats, och Champions League var således också ett sätt att kunna sätta plåster på såren för en annars undermålig säsong.

Atlético Madrid kan inte heller vara helt tillfredsställda med de egna resultaten i Primera División, där de inte är bättre placerade än fyra och dessutom jagas häck i häl av flera konkurrenter.

Målsnålt?

Det finns få lag som är lika stabila i ledningar som Atlético Madrid. Sättet de uppträder är på skiljer sig från de flesta toppkonkurrenter i Europa – man hanterar att lämna över bollinnehavet till motståndarparten och har ett sylvasst omställningsspel.

Däremot blir det sällan samma typer av målfyrverkerier…

När – om – 1-0-baljan väl kommer, så är det här helt och hållet avgjort. Har i en sådan situation svårt att se Leverkusen trycka upp positionerna speciellt högt. I ett sådant scenario, första prioritet; undvika att förnedras. Hålla det tajt.

Det lär inte heller vara Atlético Madrid emot. Stor sannolikhet att vi hamnar i en sådan situation när båda parter bara vill spela av matchen i princip.

Därtill har Atlético Madrid ett extremt solitt försvarsspel. 5/7 matcher i årets Champions League-upplaga har innehållit färre än tre mål. För Leverkusen är statistiken 4/7.

Under 2,5 mål (asian handicap) spelas till 2,15 hos Mybet.

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 15/3
TV:  tvtre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Uppsnack med Jonas & Sladjan inför matchen:

Atlético Madrid – Leverkusen 22:26 in i avsnittet.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: