Speltips inför Atletico Madrid – Las Palmas 28/1: Spanskt målspel

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2018

Atletico Madrid är på jakt efter oerhört viktiga poäng för att kunna knipa Champions League-platsen inför nästa säsong. Kan Las Palmas streta emot i den spanska huvudstaden?

Atletico Madrid är säsongens stora besvikelse i den europeiska toppfotbollen och kanske är det här den första säsongen på flera säsonger där laget de facto underpresterar. Är det helt enkelt så att den framgångsrika eran är över nu?

Det finns viss anledning till oro, den saken är säker. Champions League blev det ingenting med och drömmen om titeln är redan krossad. Copa del Rey slutade med att laget åkte ut mot rivalen Sevilla och kvar är nu bara ligaspelet. Där är förutsättningarna inget vidare vad gäller att knipa ligatiteln då det i nuläget är hela elva poäng upp till FC Barcelona i topp av tabellen.

Resten av våren handlar om två saker. Att hitta tillbaka till spelet och att säkra en plast till Champions League nästa år. Om vi studerar statistiken finns det en tydlig förklaring till att laget haltat i år. Dels är målproduktionen, 29 mål framåt, på tok för dålig. Dessutom är sju kryss på 20 matcher alldeles för mycket. Då säger det sig själv att poängskörden blir lite skral.

Nu väntar match mot ett Las Palmas som lär vara ordentligt stärkta efter vinsten mot topplaget Valencia senast. Atletico Madrid får tillbaka Diego Godin i mittförsvaret – viktigt för defensiven – men saknas Filipe Luis och Sime Vrsaljko. Diego Costa är också högst tveksam till spel.

Las Palmas stretar emot hyfsat

Att hemmalaget ska gälla som favoriter här är ett faktum som inte ens behöver diskuteras närmare. Atletico Madrid är och ska vara ett par klasser bättre än Las Palmas, alldeles oavsett att den här säsongen inte har varit den mest lovande någonsin.

Å andra sidan finns det ett par faktorer värda att tänka på vad gäller Las Palmas. Laget ligger just nu på nedflyttningsplats med fem poäng upp till säker mark och är därmed i den där desperata delen av säsongen när varje poäng är värd att kämpa för. Det är aldrig kul att möta sådana lag.

Med en risig målskörd framåt försöker laget fokusera på sitt defensiva spel, speciellt på bortaplan, vilket gör att det är Atletico Madrid som behöver lirka upp sina motståndare här. 2-1-vinsten hemma mot Valencia senast är ett bevis på att Las Palmas kan sprattla till ibland och ser vi till de två senaste mötena borta mot Atletico Madrid (förlust 0-1 två gånger om) är det tydligt att Las Palmas är bra på att undvika att bli en slagpåse.

Under 3 mål (asian handicap) spelas därför till 2,05 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, söndag 28/1
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: