Speltips inför Atlético Madrid – Roma 22/11: Sista chansen för spanjorerna

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2017

Oddssättarna verkar ha tappat fotfästet helt inför ödesbataljen mellan Atlético Madrid och Roma, som tillsammans står för en av onsdagens hetaste CL-bataljer. Det identifierade spelvärdet är – enormt.

Sex raka vinster. Förstaplatsen i en av de tuffare Champions League-grupperna samt en av de mest relevanta tillika hetaste aktörerna i Serie A:s titelstrid. Roma ska, utan minsta tvekan, tas på stort allvar – på alla fronter. Det här ett fotbollslag som kan ställa till med problem för vilket motstånd som helst.

I Champions League har de varit fenomenalt bra, Roma. 3-0-vinsten över Chelsea sticker ut, även prestationen mot desamma, på bortaplan, och med två vinster och två kryss är de pinnen före dem samt fem före just Atlético Madrid.

Matcherna som satt Atlético Madrid i denna prekära situation är framförallt de mot jumbon azerbajdzjanska Qarabag, dubbla kryss. Såklart under all möjlig kritik. Nu står spanjorerna inför en absolut nyckel- och måstematch.

Även hemma i Spanien har Atlético Madrid inte förmått att hitta helt rätt. Å ena sidan; nio raka utan förlust. Å andra sidan; bara två segrar på dessa. Mållösa derbyt mot Real Madrid sist var ett fall framåt.

Roma med sex raka vinster

Att Atlético Madrid står i under dubbelt betalt för att vinna matchen, det är inte annat än helt missvisande och att värdet finns på spelen till Romas favör är tveklöst.

Eftersom hemmalaget måste vinna matchen för att skaka liv i slutspelsdrömmen, skulle ett rakt skrällspel kunna locka – men man ska ha också ha i åtanke hur benägna Atlético Madrid varit att kryssa på sistone. Saknats udd. En spelare som Antoine Griezmann har inte förmått att nå sina höjder.

Ännu en faktor som talar emot Atlético är att försvarsklippan Stefan Savic missar matchen. Stort avbräck, inte minst mot ett offensivt kraftpaket som Roma.

Roma imponerar fantastiskt mycket. De har faktiskt – nästan? – fördelen i Serie A nu; med matchen mindre spelad än serieledande Napoli, tre pinnar och ett plusmål upp till dem. Ännu har de inte heller förlorat i årets CL-spel och allt som allt är sex matcher på raken vunna.

Är Roma kanske till och med en uppstickare om världens största titel? Så starka som de sett ut – i alla fall semifinalsmaterial…

Med tanke på att Atlético ändå måste vinna matchen, kan ytor öppnas upp att ställa om för Roma om det skulle stå oavgjort närmare slutet.

Därför är Roma +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – att föredra före dubbelchansen X2. Oddset är 2,40 och det presenteras av LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 22/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: